Exposició 'Des de la frontera'

Tornar

La frontera és el límit físic que separa dos estats. És un espai de barreja de cultures i d’enfrontaments d’ètnies i nacions.

Comissariada per Mei Huang, l'exposició s'emmarca en el programa Suport a la Creació'22. Comisart i ofereix una experiència visual per qüestionar qualsevol forma d’exclusió o estandardització i valorar la diversitat i la complexitat del món actual.

Hi ha fronteres històriques i geogràfiques, i també culturals i intel·lectuals. Hi ha fronteres invisibles a la vida diària de les persones. Les diferències de color de pell, ètnia, gènere, ideologia i cultura poden derivar en divisions i conflictes. Però, alhora, possibiliten la inspiració i la creativitat. La comissària de l’exposició, Mei Huang, parteix d’aquesta idea per explorar l’actualitat de les fronteres, que al llarg dels últims anys s’han fet més sòlides i rígides.

L’exposició aplega un conjunt d’obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” i de la col·lecció del MACBA. Els artistes Paulo Nazareth i Asier Mendizábal treballen amb la idea de la bandera, estendard del nacionalisme, mentre que Nigel Henderson ens fa reflexionar sobre la vaguetat de les fronteres geogràfiques a partir d’una fotografia aèria de la Segona Guerra Mundial. La mostra també incorpora obres d’Akram Zaatari, Vanessa Beecroft, Annette Messager, Pep Duran, Francesc Torres i Isidoro Valcárcel Medina.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Barcelona.

CaixaForum Barcelona

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Barcelona
Quan
Des de 13/03/2024 al 24/06/2024

Telèfon

Informació:
934768600

També et pot interessar...