Exposició "Daniel Steegmann Mangrané"

Tornar

Aquesta és la primera exposició retrospectiva a l’Estat espanyol de Daniel Steegmann Mangrané, nascut a Barcelona el 1977 i establert a Rio de Janeiro fa dues dècades. Un lloc, assegura l’artista, que el posa en contacte de manera constant i directa amb les  urgències del món contemporani, ja siguin ecològiques, polítiques o socials, temes que travessen tota la seva obra.

Interessat a explorar la complexa interdependència entre l’organicitat del món i l’acció humana, Steegmann centra la seva mirada en l’hàbitat selvàtic de l’Amazones. Incorpora també el marc teòric del reconegut antropòleg Eduardo Viveiros de Castro, que trenca la falsa dicotomia entre realitat humana i món animal, recuperant la idea que formem part d’un equilibri compartit i incorporant el paradigma del perspectivisme amerindi.

Amb un llenguatge estètic pròxim al neoconcretisme, l’artista  explora la contaminació i afinitat de formes entre natura, art i arquitectura. Tant en les seves escultures, d’extrema fragilitat i que incorporen material orgànic intervingut, com en les projeccions i les creacions de realitat augmentada, Steegmann Mangrané experimenta amb les correspondències entre formes orgàniques i geomètriques, i amb la complexa xarxa de dependències que es produeixen en l’ordre biològic.

L’exposició aplega dibuixos, pintura, fotografies, escultures, pel·lícules i instal·lacions realitzades des de finals dels noranta fins avui. L’exposició s’acompanya d’un llibre d’artista, en el qual Steegmann Mangrané planteja un cicle visual circular que comença amb les primeres obres de l’artista i avança cap al present per tornar al passat, amb intervencions en collage en aquestes i altres obres. La publicació és una coedició amb el Museum of Contemporary Art Kiasma de Hèlsinki i l’editorial de llibres d’artista BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE de Berlín.

Horaris

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 27/10/2023 al 31/05/2024

Telèfon

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

Web

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber