“Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors”

Tornar

Instal·lació artística. Visió global de l’obra de l’artista, coneguda per les instal·lacions ‘site-specific’.

“Una conjunció de factors” és una perspectiva sobre la trajectòria de Cinthia Marcelle  (Belo Horizonte,1974), coneguda internacionalment per les seves evocatives instal·lacions site-specific, que l’artista ha muntat en llocs com ara Nova York, Porto Alegre, Xarjah o Viena.

Impulsada pel desig de desorganitzar les jerarquies que articulen la nostra vida quotidiana, l’obra de Cinthia Marcelle posa de manifest la seva preocupació constant per reimaginar les dinàmiques de la col·lectivitat. Aquesta exposició és una oportunitat per descobrir la seva obra fílmica, de gran impacte visual, i les seves poderoses instal·lacions a gran escala.

Aplegant treballs realitzats des del 1999 fins avui, “Una conjunció de factors” subratlla la singularitat estètica de l’obra de Marcelle, des de la creació de suggestives  mise-en-scènes fins al desenvolupament d’una poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició.

La mostra també centra l’atenció en una pràctica habitual de Marcelle: la d’implicar participants de procedència diversa —obrers, músics o persones que coneix— en la seva producció artística.

Horaris

El MACBA presenta la primera exposició monogràfica a l’Estat espanyol de l’obra de Cinthia Marcelle, nascuda el 1974 a Belo Horizonte, Brasil, i que viu i treballa a São Paulo.

Durant l’última dècada, Marcelle ha assolit reconeixement internacional per la seva obra fílmica, de gran impacte visual, i les seves poderoses instal·lacions a gran escala. Alhora, el seu treball a escala monumental s’ha acompanyat sempre de dibuixos, fotografies, petits objectes i formes subtils d’intervenció espacial. Aquesta exposició, que aplega un corpus d’obra produït des de principis de la dècada del 2000, posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per la dinàmica de la col·lectivitat i la poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició. També posa de manifest la diversitat estètica de la seva obra, que inclou llargues preses estàtiques, mises en scène ambientals i l’ús reiterat de materials i colors que remeten a contextos específics de producció.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 15/07/2022 al 08/01/2023

Telèfon

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber