"Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier"

Tornar

Creativitat. La relació entre les dues indústries, vista per l’icònic dissenyador de moda.

"Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier" mostra la relació creativa entre les dues indústries segons la particular mirada de Gaultier, cocomissari i director artístic de l’exposició.

La proposta recorre els contextos de creació, tant dels vestits com dels films, i ens apropa idees de modernitat, futur o erotisme. També té un enfocament sociològic, atès que aborda temes com ara els moviments d’emancipació, en especial, el de la dona, i de quina manera es reflecteixen en la moda i la filmografia del seu temps.

La tasca dels diferents professionals que intervenen en l’intercanvi creatiu (directors/es, dissenyadors/es i actors i actrius) està present a través de peces d’indumentària, cartells, fotografies i fragments de pel·lícules que provenen, en bona part, de la prestigiosa col·lecció de La Cinémathèque Française i que es complementen amb obres de més de vint prestadors nacionals i internacionals.

Horaris

El cinema i la moda s’han relacionat al llarg dels anys per donar lloc a un fructífer intercanvi creatiu.

Sota la mirada de Jean Paul Gaultier, aquesta mostra assenyala la influència mútua de les dues indústries, com també assaja una aproximació als contextos socials respectius.

La mostra aborda els intercanvis i influències que es produeixen entre el cinema i la moda, una relació creativa vista sota la particular mirada de Jean Paul Gaultier, cocomissari i director artístic de l’exposició. Més enllà de la mitomania, la proposta recorre els contextos de creació, tant dels vestits com dels films, i ens introdueix idees de modernitat, futur o erotisme. També ofereix un enfocament sociològic atès que aborda temes com són els moviments d’emancipació, en especial de la dona, i de quina manera es reflecteixen en la moda i la filmografia del seu temps.

D’altra banda, l’exposició ens acosta a la idea d’indústria a partir dels diferents professionals que intervenen en l’intercanvi creatiu: directors/es, dissenyadors/es, actors i actrius. Per fer-ho, a CaixaForum s’aplega un conjunt heterogeni de peces formades per indumentària, cartells, fotografies i fragments de pel·lícules que provenen en molt bona part de la prestigiosa col·lecció de La Cinémathèque française i que es complementen amb obres de més de vint prestadors nacionals i internacionals.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Des de 12/07/2022 al 23/10/2022

Telèfon

Informació:
934768600
Informació:
902223040
Fax:
934768635

Web

Web venda d'entrades:
https://caixaforum.org

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix