“Bill Viola. Miralls de l’invisible”

Tornar

Espai: El pis de la família Milà

Exposicions. Les obres imprescindibles d’un dels pioners del videoart.

Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels artistes més destacats del panorama internacional. Considerat un dels pioners del videoart, utilitza les tecnologies audiovisuals per explorar la naturalesa de l’ésser humà i la transitorietat de la vida.

Viola submergeix l’espectador en un món interior i aprofundeix en les experiències fonamentals de l’existència. Les seves obres, d’una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre ens commouen.

“Bill Viola. Miralls de l’invisible” fa un recorregut per la trajectòria de l’artista, que abasta des d’obres significatives dels seus inicis (The Reflecting Pool), fins a creacions recents com ara Martyrs (Earth, Air, Fire, Water), un encàrrec per a la Catedral de Saint Paul de Londres, on s’exhibeix de manera permanent des del 2014.

Simultàniament a la presentació de l’exposició a La Pedrera, també es presenten alguns dels seus treballs al Palau de la Música i el Liceu.

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.
Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels artistes més destacats i amb més renom del panorama internacional. Considerat un dels pioners del videoart, utilitza sofisticades tecnologies audiovisuals per explorar i expressar una preocupació constant per la naturalesa de l´ésser humà i la transitorietat de la vida.

Centrat en qüestions universals com el naixement, la mort, el dolor, la redempció o el pas del temps, el seu treball obre camí als sentits per vehicular sentiments i generar estats d´ànim. En les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s´escolta, remou i desvetlla profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix l´espectador en un món interior aprofundint en les experiències fonamentals de l´existència per «despertar l´ànima». Les seves obres, d´una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre ens commouen.

L´exposició «Bill Viola. Miralls de l´invisible» ofereix un ampli recorregut per la trajectòria de l´artista, que ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament de la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys, i abasta des d´obres significatives dels seus inicis, com 'The Reflecting Pool' (1977-1979), fins a creacions recents com 'Martyrs (Earth, Air, Fire, Water)', un encàrrec fet per la catedral de Saint Paul de Londres, on s´exhibeix de manera permanent des del 2014.

Simultàniament a la presentació d´aquesta mostra a La Pedrera, i amb el propòsit d´augmentar la irradiació de l´exposició arreu del territori amb la creació d´una xarxa de centres col·laboradors, es presenten alguns dels seus treballs en altres institucions culturals, tant a la ciutat de Barcelona –al Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu– com en altres punts del país: el Bòlit, Centre d´Art Contemporani. Girona, el Museu de Montserrat i el Museu Episcopal de Vic.

Fundació Catalunya La Pedrera

Adreça:
C Provença, 261*265
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera
Quan
Del 04/10/2019 al 05/01/2020.

Telèfon

Informació i reserves:
932142576

M'agrada 52

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix