Exposició "Antoni Fabrés"

Tornar


Aquesta exposició es proposa recuperar l´obra d´un pintor català que en vida va tenir un gran èxit, però que l´inexorable pas del temps, i amb ell les diferents generacions historiogràfiques, han anat oblidant.

La mostra farà un recorregut per l´obra d´Antoni Fabrés i Costa, escultor i pintor, que amb vint-i-un anys i aleshores alumne de l´Escola Llotja de Barcelona, guanyà una pensió per anar a Roma, la ciutat que aleshores era el destí natural dels artistes que destacaven. En arribar-hi, un any després de la mort de Marià Fortuny, Fabrés es va dedicar al dibuix, a la pintura i a l´aquarel·la, tres tècniques que va dominar com ningú altre a la seva època.

La historiografia ha situat l´obra de Fabrés com a continuadora de la de Fortuny pel que fa a la temàtica, l´orientalista. Però Fabrés no pot inscriure´s en cap moviment específic i, si bé va pintar temes orientalistes comuns a molts artistes de les dècades vuitanta i noranta del segle XIX, o temes com ara mosqueters i espadatxins, també va pintar molta obra dins el realisme i el naturalisme, que s´ha d´entendre com una mirada àcida i crítica vers la societat. El naturalisme i la denúncia de les diferències socials van tenir en Fabrés un defensor acèrrim. Va ser un gran retratista que cercava, sobretot, la mirada del retratat com a element principal. La seva preocupació per la llum el va portar a investigar-ne la incidència en els colors, tant d´interiors com de paisatges, i va assolir fins i tot en alguns quadres, aspectes més aviat hiperrealistes.

El 1926 va fer una gran donació de la seva obra a la Junta de Museus de Catalunya. Actualment es conserva al Museu Nacional i a l´antiga Casa del Comú, a Les Corts (Barcelona).

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 31/05/2019 al 29/09/2019.

Telèfon

Informació:
936220376
Telèfon:
936220360 Oficines
Telèfon:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

M'agrada 33

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix