‘Allotjar les majories. Barcelona, 1860-2010’

Tornar

Memòria històrica. L’exposició mostra les polítiques de construcció i les pautes d’accés a l’habitatge de les majories urbanes al llarg del segle XX.

L’exposició Allotjar les majories. Barcelona, 1860-2010 mostra com l’habitatge ha estat un repte constant a la ciutat contemporània i explica que les deficiències dels habitatges destinats a les classes populars han estat un problema compartit en moltes grans ciutats arreu del món.

D’un lloguer inassolible al principi, a una duríssima postguerra, a una adquisició quasi obligada del pis en propietat en el franquisme tardà i, finalment, als avenços en democràcia, tot i que les intervencions van ser més efectives a l’espai públic que no als habitatges.

Completen el projecte de l’exposició els films De la casa al pis (2021) i Els reptes de l’habitatge al segle XX a Barcelona (2022), fets des del museu i que es projecten a la sala d’actes.

Horaris

L’habitatge ha estat un repte constant a la ciutat contemporània. Les deficiències dels habitatges destinats a les classes populars han estat un problema compartit a moltes grans ciutats arreu del món.

L’exposició mostra les polítiques de construcció i les pautes d’accés a l’habitatge de les majories urbanes al llarg del segle XX a Barcelona: d’un lloguer inassolible al principi, a una duríssima postguerra, a una adquisició quasi obligada del pis en propietat en el franquisme tardà i, finalment, als avenços en democràcia, tot i que les intervencions van ser més efectives a l’espai públic que no als habitatges.

Completen el projecte de l’exposició els films De la casa al pis (2021) i Els reptes de l’habitatge al segle xx a Barcelona (2022), fets des del museu i que es projecten a la sala d’actes.

MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Bon Pastor

Adreça:
Carrer de Barnola, 13
Districte:
Sant Andreu
Barri:
el Bon Pastor
Població:
Barcelona
On
MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Bon Pastor
Quan
Des de 13/03/2023 al 31/12/2023

Telèfon

Tel.:
93 256 21 22 dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber