‘Albarrán Cabrera. L’Indestructible’

Tornar

Fotografia. La mostra reuneix prop de 90 fotografies de les sèries més emblemàtiques del duet artístic, que han dut a terme durant vint anys.

Foto Colectania presenta L’Indestructible, la primera exposició fotogràfica d’Albarrán Cabrera en un centre d’art.

La parella artística formada per Ángel Albarrán i Anna Cabrera ha creat un univers de bellesa al voltant del temps, la identitat i la memòria.

La seva obra es caracteritza per la diversitat de tècniques fotogràfiques que utilitzen i que infonen a les seves imatges una càrrega estètica i artesanal molt especial.

La mostra inclou una selecció de fotografies de les seves sèries fotogràfiques més rellevants: The Mouth of Krishna, The Indestructible, This is you here, Kairos i Nyx.

Trobareu més informació sobre l’exposició al web de Foto Colectania.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.

Ángel Albarrán i Anna Cabrera han treballat de manera col·laborativa com a fotògrafs des de l’any 1996. Influïts per pensadors, cineastes, escriptors i artistes, tant occidentals com orientals, utilitzen el mitjà fotogràfic per qüestionar les idees preconcebudes sobre el temps, el lloc o la identitat. D’aquesta manera, el seu treball aconsegueix assolir una nova noció de la percepció com a element clau per entendre no només l'art, sinó la pròpia experiència vital.

“La fotografia ens ajuda a comprendre la realitat, les imatges són com notes visuals en un quadern”, subratllen Albarrán Cabrera. El seu univers poètic ens convida a fer un viatge oníric: emprendre el vol entre els buits de l'espessor, lliscar sobre la superfície plana de les aigües, plomatge de color negre nacrat o d'un blanc immaculat, centelleig de pètals vellutats… Les seves imatges, entre la realitat i la il·lusió, exploren la nostra relació amb un món tangible. El temps, la memòria i la presència gairebé física de la bellesa recorren tota l'obra d'aquests fotògrafs.

Per aconseguir-ho, Albarrán Cabrera utilitzen una gran varietat de procediments fotogràfics: impressió en platí/pal·ladi, gelatina de plata, cianotípia, impressió pigmentada, etc. Tot plegat confereix a les seves imatges una textura especial i fa que la seva proposta sigui molt singular: “Entenem la fotografia com un objecte, i el mitjà fotogràfic, com una eina que ens permet passar d’un concepte a una imatge i, finalment, a un objecte concret. No ens interessa que la imatge reprodueixi la realitat, sinó intentar crear un artefacte que tingui prou informació i interès perquè entri a formar part de la narrativa de qui se’l mira. És aquí on cada procés, amb les seves característiques concretes, és capaç de crear una realitat amb estil propi”.

L'obra d'Albarrán Cabrera és present en col·leccions públiques i privades, i les seves publicacions editorials gaudeixen d’una gran acollida, tant a nivell nacional com internacional.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Des de 28/06/2023 al 07/01/2024

Telèfon

Tel.:
932171626

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber