“Activistes per la vida”, de Gervasio Sánchez

Tornar

Exposicions. Una mostra de les realitats que viuen els defensors i defensores de la naturalesa i dels drets humans i socials a Guatemala i Hondures.

“Activistes per la vida” fa un recorregut per la vida d’una quarantena d’homes i dones que, tot i estar amenaçats de mort, lluiten col·lectivament pel seu territori a favor de la protecció dels rius, boscos i muntanyes. La mirada de totes aquestes persones és de caràcter global: l’epicentre de la mobilització és preservar el cicle de la vida per a tota la humanitat.

A través de les obres del fotoperiodista Gervasio Sánchez, l’exposició documenta i visibilitza el dia a dia d’una ciutadania que veu eliminats els seus drets a causa d’unes lleis que afavoreixen les grans empreses. Això, sumat a la persecució constant dels individus, l’elevat índex de violència i la corrupció policial, política i jurídica, obliga milers de famílies a fugir a la recerca d’un territori segur. Les protagonistes d’aquest recull són totes les comunitats indígenes i camperoles que es planten davant d’aquestes injustícies i s’enfronten als interessos del poder.

Comissariada per Entrepobles, la mostra incorpora una àrea virtual amb material pedagògic destinat a alumnes de secundària. A més, l’editorial Blume ha publicat Activistes per la vida, una obra editada en castellà i català que recull tots els testimonis de l’exposició.

Horaris

Guatemala i Hondures són dos dels països més rics del planeta en béns naturals. L´avidesa per l´extracció de les seves riqueses sembla condemnar a les seves poblacions a viure en les societats més desiguals i violentes. Aquesta exposició mostra els rostres i les veus de desenes d"´Activistes per la Vida" que lluiten col·lectivament en els seus territoris enfront a poderosos interessos amb l´objectiu de protegir els rius, boscos i muntanyes que sostenen el cicle de la vida no solament per a les seves comunitats, sinó per a tota la humanitat. Son dones i homes que s´enfronten a les amenaces de mort permanents de governants corruptes, empresaris depredadors i pistolers sense escrúpols.

Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat

Adreça:
C la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat
Quan
Des de 04/11/2020 al 14/03/2021

Telèfon

Informació:
935671110
Fax:
933162817

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix