Espectacle "Villa", de Guillermo Calderón

Tornar

El Xile actual puja a l’escenari en una funció en la qual se’ns parla dels conflictes que generen avui els rastres físics de la dictadura militar i de l’herència neoliberal imposada en la constitució pinochetista.

Un dels dramaturgs amb més projecció internacional del Xile actual hauria d’haver debutat al Grec 2020 Festival de Barcelona amb Dragón , la història d’un grup d’artistes que ens parlava sobre l’oportunisme i la violència, però la pandèmia ho va fer impossible. La seva presència al festival es va limitar a unes xerrades o conversatorios en línia. Enguany, però, Guillermo Calderón serà finalment al Grec amb una de les seves peces de més èxit: Villa. Tres dones debaten alternatives diverses per donar un ús nou a Villa Grimaldi, un conegut centre de detenció i tortura de la dictadura. La xerrada planteja el conflicte que genera, entre les associacions defensores de la memòria de les víctimes, la manera de tractar les restes físiques del règim militar. Aquesta mateixa obra es va representar encara no fa un any, l’11 de setembre, amb motiu dels 50 anys del cop d’estat a Xile, dins mateix de l’Estadio Nacional de Santiago, un dels centres de presoners més conegut de la dictadura xilena.

És una molt bona oportunitat per conèixer la feina de Guillermo Calderón, un dramaturg, director, actor i guionista nascut l’any 1971 que s’ha format a Xile, Califòrnia i Nova York i que ha escrit i dirigit muntatges com Neva , Diciembre i Clase , entre altres. Amb Pablo Larraín va signar el guió d’ El Conde , una sàtira vampírica sobre el dictador Augusto Pinochet, gràcies al qual es van endur un Lleó d’Or en l’última edició del Festival Internacional de Cinema de Venècia.

Una producció de Fundación y Festival Internacional Teatro a Mil.

Direcció i dramatúrgia: Guillermo Calderón

Assistència de direcció: María Paz González

Interpretació: Francisca Lewin, Macarena Zamudio, Carla Romero

Disseny integral: María Fernanda Videla

Producció: María Paz González

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Oficina Ciutadana de la Cultura.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Quan
Des de 19/07/2024 al 21/07/2024

Telèfon

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

També et pot interessar...