Espectacle “Mont Ventoux”, a càrrec de Kor’sia

Tornar

Potser sí que hi ha una alternativa a aquest futur marcat per l’oposició entre la humanitat i la natura. Aquest col·lectiu de dansa s’inspira en Petrarca per portar a escena un missatge de canvi.

Algú amb sensibilitat i influència devia veure’ls quan van actuar al RomaEuropa Festival, perquè poc després els integrants d’aquest col·lectiu de dansa van rebre una invitació per fer una residència artística a The Watermill Center de Nova York, centre d’operacions del mític Robert Wilson. Per això, Mont Ventoux va començar a gestar-se en aquesta ciutat nord-americana. Fins a arribar a l’estrena, hi va haver residències i assajos, alpinisme i ascensió.

Mattia Russo i Antonio de Rosa, líders italians de l’agrupació madrilenya Kor’sia , sempre recolzats en la dramatúrgia d’Agnès López-Río, tornen sobre un principi que ja és una de les seves senyes d’identitat: indagar en el passat per afrontar els problemes del present i imaginar el futur. Són artistes d’avui que consulten artistes d’ahir; per això el seu punt de partida és, aquesta vegada, una carta escrita pel poeta italià Petrarca, l’any 1336, en la qual descriu a un amic el seu ascens a peu al Mont Ventoux. És un text senzill, però en el qual alguns estudiosos van veure el germen mateix del Renaixement, entenent l’ascens com la cerca de la llum a la muntanya per sortir del bosc fosc i tenebrós que suposava l’edat mitjana.

Aquesta imatge de l’ésser humà enfront de la naturalesa, en comunió amb l’entorn, va posar el col·lectiu Kor’sia en sintonia amb el concepte oposat: l’home que dona l’esquena al paisatge i la crisi climàtica i ecològica que aquesta actitud comporta. Sobre aquesta línia de pensament, amb l’esperança que la relació entre home i naturalesa visqui moments millors en el futur, i amb els inabastables suggeriments de l’art renaixentista en ment, Mont Ventoux pretén enviar-nos el missatge que, tal vegada, aquest canvi paradigmàtic ha de començar en cadascun de nosaltres.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona i el col·lectiu Kor’sia.

Direcció: Antonio de Rosa, Mattia Russo

Coreografia: Antonio de Rosa, Mattia Russo en col·laboració amb els i les intèrprets

Dramatúrgia: Agnès López-Río

Espai sonor: Alejandro da Rocha

Escenografia i disseny de la il·luminació: Amber Vandenhoeck

Vestuari: Luca Guarini

Interpretació: Edoardo Brovardi, Benoît Couchot, Angela Demattè, Samuel Dilkes, Emilie Leriche, Helena Olmedo, Andrew Scott, Dovydas Strimaitis, Ana Van Tendeloo

Cap tècnica: Meritxell

Producció: Gabriel Blanco, Paola Villegas i Andrea Méndez (Spectare) 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Maria Aurèlia Capmany.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes

Oficina Ciutadana de la Cultura.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Maria Aurèlia Capmany

Adreça:
Lleida, 0059
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Maria Aurèlia Capmany
Quan
Des de 24/07/2024 al 25/07/2024

Telèfon

Tel.:
934261875
Fax:
934260106

També et pot interessar...