Escola CIEMEN 2020 - En línia

Tornar


Per què és fonamental el dret a la diversitat? L´escola anual del CIEMEN arriba aquest 2020 a la seva cinquena edició amb l´objectiu de reflexionar sobre aquesta pregunta clau i de donar-hi respostes. I, per a fer-ho, aborda les interseccions entre els drets col·lectius (sobretot, però no només, dels pobles) i els drets de les dones des d´una perspectiva històrica i de present, crítica i heterodoxa.
La pandèmia ens ha obligat a traslladar l´Escola a la tardor-hivern i, com a novetat més important, enguany l´oferim completament en línia. Com a aportació davant la crisi –en molts aspectes– a què ens enfrontem, el CIEMEN ha decidit que aquesta edició 2020 tindrà un preu molt popular. Però abans de comentar-lo...
De què parlarem?
El món modern i contemporani, configurat a partir de l´ascens i expansió del capitalisme sustentat sobre el patriarcat ja prèviament hegemònic, es configura en un context d´atac a moltes col·lectivitats, de no reconeixement dels seus drets i d´imposició de models uniformitzadors. Aquest procés, paradoxalment, té lloc en paral·lel amb l´ascens de l´humanisme i, posteriorment, de la il·lustració, i de les nocions de llibertat i progrés que hi són sovint associades, que en alguns casos són el germen de les resistències i contestacions que provaran de transformar-lo fins als nostres dies.
En el marc d´aquesta modernitat ambivalent sorgeixen i es mantenen situacions de vulneració de drets col·lectius i de les dones a tots els nivells, però també algunes escletxes des d´on es poden generar alternatives emancipadores.

L´Escola mostra les claus d´aquest procés per a afavorir-ne una millor comprensió, facilitar la interiorització de la vinculació entre vulneracions i contribuir a la cerca d´eines i mecanismes alternatius de resistència i transformació des dels drets dels pobles, els drets de les dones i els feminismes, amb mirades complementàries des d´àmbits tan diversos com l´ecologia, la llengua, les migracions, l´economia, les cures o els mitjans de comunicació

Podeu consultar el programa aquí

Horaris

Canal virtual

Població:
Barcelona
On
Canal virtual
Quan
Del 02/12/2020 al 02/02/2021.

M'agrada 16

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix