El deute. Nous i vells vincles europeus

Tornar

Debats. Com ha influït la crisi del deute en els nostres vincles i imaginaris?

Ara fa una dècada, el col·lapse del sistema financer va demostrar-nos la fragilitat i imprevisibilitat dels mercats i va posar en dubte els pactes de solidaritat que fonamenten la Unió Europea.

Europa encara arrossega avui, una dècada després del seu esclat, les conseqüències d’aquesta crisi.

Aquest cicle, organitzat arran del projecte de recerca europeu The Debt: Historicizing Europe’s Relation with the ‘South’, proposa una reflexió sobre els aspectes històrics, socials i culturals del fenomen del deute. I alhora analitzarà, des d’àmbits com ara la sociologia o la filosofia, com aquest fenomen ha influït en els nostres vincles i imaginaris.

Horaris


Europa encara arrossega avui, una dècada després del seu esclat, les conseqüències de la crisi del deute. Aquest cicle analitzarà, des d´àmbits diversos com la sociologia o la filosofia, com aquest fenomen ha influït en els nostres vincles i imaginaris.

Ara ja fa una dècada, el col·lapse del sistema financer va demostrar-nos la fragilitat i imprevisibilitat dels mercats i va posar en dubte els pactes de solidaritat que fonamenten la Unió Europea. La crisi del deute va fer reviscolar debats sobre deutes històrics i morals, tot evidenciant el reduccionisme del discurs econòmic, que menysté la pluralitat de préstecs i intercanvis culturals que han teixit la història d´Europa i els seus pobles. Una diversitat d´intercanvis que segueix enriquint-se avui gràcies als fluxos de persones, i amb elles idees i valors, que constantment travessen les fronteres d´Europa en ambdues direccions, creant comunitats i identitats que superen les divisions polítiques.

Amb aquest cicle, organitzat arran del projecte de recerca europeu The Debt: Historicizing Europe´s Relation with the ´South´, es proposa una reflexió sobre els aspectes històrics, socials i culturals del fenomen del deute.

Programa:
- 31 de gener
Conferència 'Expectatives fictícies: creixement i crisi en el crac del deute europeu', a càrrec de Jens Beckert

- 7 de febrer
Conferència 'L'Europa transnacional: diners i identitats en flux', a càrrec de Silke Meyer

- 21 de febrer
Conferència 'L'esperit de Sòcrates: el nostre deute permanent', a càrrec de Simona Forti

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 31/01/2019 al 21/02/2019.

Telèfon

Telèfon:
933064100
Fax:
933064101
Telèfon venda d'entrades:
933 064 100

Web

Web venda d'entrades:
ticketea.com

M'agrada 4

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix