Curs online 'Estètica de la cal·ligrafia xinesa. Teoria i Pràctica'

Tornar

Escriure cal·ligrafia xinesa és un ritual, una cançó sobre la circulació de l’energia. El procés consisteix en una transmissió de l’esperit de l’univers al gest concret de cada traç. Abans d’escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l’energia. Es mol la tinta xinesa amb l’aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S’agafa el pinzell i s’humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l’esquena recta perquè l’energia de l’univers pugui entrar en el nostre cos i dirigir-se fins al braç, tot traspassant el mànec del pinzell per plasmar-se en cada signe que escrivim.

En el món oriental, aquesta cerimònia d’escriptura s’ha conservat durant milers d’anys. L’essència d’escriure no només és representar la bellesa dels símbols, sinó també mostrar la virtut de la persona. Com va dir el crític Liu Xizai, “en la cal·ligrafia han de reflectir les idees, els coneixements i el caràcter de la persona”. Al seu torn, el cal·lígraf Sun Kuaoting va dir que ha de tenir una funció educativa i ser extraordinària com els déus. Segons ell, si la personalitat de l’autor és bona i correcta, la cal·ligrafia també ho serà.

Aquest curs està dirigit a les persones interessades en conèixer, practicar i experimentar l’art de la cal·ligrafia xinesa. Aquí anem a introduir les relacions entre la cal·ligrafia, la filosofia xinesa i l’art. Els alumnes també podran aprendre la pràctica bàsica d’escriure caràcters xinesos. Al llarg del curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics d’aquest art i endinsar-se en el seu món, tot descobrint així la mística de l’art oriental.

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.
Inscripcions a:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
C Bolívia, 56
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Des de 15/10/2021 al 17/12/2021

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

Més informació

Web cita previa:
http://www.casaasia.cat

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix