Curs online "El Qi i la natura: l'estètica i de l'art xinès"

Tornar

Curs NO presencial.

En l´art xinès té gran importància l´expressió del sentit del buit i de la plenitud, que són en conjunt l´energia i el gest que conté una obra. Aquesta energia i gest són les bases de la creació i el Tao. És un ritual, una cançó sobre la circulació de l´energia. Abans d´escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l´energia. Es mol la tinta xinesa amb l´aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S´agafa el pinzell i s´humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l´esquena recta perquè l´energia de l´univers pugui entrar en el nostre cos i dirigir-se fins al braç, traspassant el mànec del pinzell per plasmar-se en cada traç que expressem.

Amb la tècnica de la pintura xinesa es comprèn i expressa d´una forma plenament espiritual la natura: els arbres i les plantes, els ocells, les flors, les muntanyes i les pedres, els peixos i els insectes; els éssers que s´aixopluguen en un interior ple de vitalitat. El pintor aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels Quatre tresors d´Estudi: pinzell, tinta, tinter i paper.

Aquest curs està dirigit a persones interessades en conèixer l´art de l´estètica xinesa. Aquí anem a introduir les obres importants sobre la cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa en la història. Al llarg del curs, l´alumnat podrà adquirir els coneixements bàsics d´aquest art i endinsar-se en el seu món, descobrint així la mística de l´art oriental.

Professora:Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.
Inscripcions a:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
C Bolívia, 56
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Des de 22/01/2021 al 12/03/2021

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

Més informació

Web cita previa:
http://www.casaasia.cat

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix