Curs 'L'escriptura de la memòria', amb Helena Tornero

Tornar

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El teatre és l'art del present, però també és l'art de la memòria. Mitjançant unes paraules, una estructura dramàtica determinada i el cos i la veu d'uns actors concrets podem arribar a fer presents per al públic uns fets que van tenir lloc en un moment del passat individual, familiar o col·lectiu. De vegades són fets traumàtics, d'altres són fets més lluminosos i encoratjadors. Però tot sovint són fets que han estat oblidats, menystinguts, silenciats o fins i tot esborrats.

En aquest curs cadascun dels participants desenvoluparà un projecte propi d'escriptura teatral a partir de la memòria d'un fet o esdeveniment del passat, un passat que podrà ser molt immediat o molt allunyat en el temps. Quin esdeveniment triem i per què? Quina distància prenem davant d'aquest fet? Quina història hi podem veure aparèixer? Quina estructura dramàtica és la més adequada per explicar-la?

A més d'escriure tant a nivell individual com col·lectiu, per fer aquest viatge més ben acompanyats, llegirem i analitzarem fragments d'altres autors que, en algun moment i des de llocs diversos, s'han submergit, com farem nosaltres, en l'escriptura de la memòria.

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Quan
Des de 21/01/2021 al 25/03/2021

Telèfon

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix