Curs 'Ikebana: t’invito a donar vida a les flors IV'

Tornar

Ikebana (生花), sinònim de Kado (華道), és el tradicional i delicat art japonès de disseny floral que et convida a donar vida a les flors. És el subtil art de la recerca de la bellesa a la natura i a l’interior de l’ésser humà. A l’Ikebana la natura entra al nostre cor i a les nostres llars amb tota la seva frescor i vitalitat.

A classe, el contacte i la interacció amb la bellesa de la natura ens aporta relaxació i benestar, és hora de gaudir-ne el moment. A casa, l’Ikebana ens aporta harmonia a través de la contemplació d´allò que hem donat vida a través de les nostres mans i del nostre cor.

Aquest curs té com a objectiu, per una banda, introduir a l’art de l’Ikebana nous alumnes i, per altra banda, donar continuïtat de més coneixement als alumnes que ja han cursat amb nosaltres el primer curs. El coneixement que aporten els dos alumnes es retroalimenta de manera molt positiva. Aquest tipus de procés d’aprenentatge ha demostrat tenir resultats molt enriquidors.

Els conceptes que s’imparteixen són del nou estil Jiyuka de la Ikenobo School of Floral Art, Kyoto (Japó), l’Escola d’art floral més ancestral del Japó. Atesa la modernització de la societat global, l’Escola d’Ikenobo aposta per l’estudi del nou Jiyuka per desenvolupar la pràctica de l’Ikebana d’una manera més personal, natural i intuïtiva sobre la base de l’observació i la recerca de la força de la vida de les flors i tiges de plantes i arbres.

Aquest curs pràctic de 6 dies, les persones assistents estudiaran la tècnica de l’arranjament floral japonès del nou estil Jiyuka, i realitzaran una composició cada dia amb materials naturals de les estacions de primavera i inici d’estiu.

No és indispensable tenir coneixements previs d’Ikebana, però si en tens també ets benvingut/da! Treballarem i gaudirem en petits grups, per tant la disparitat de nivells enriquirà l’experiència.

Programa

Nou estil Jiyuka de la Ikenobo School of Floral Art, Kyoto (Japó): seguirem un itinerari formatiu segons el nivell de cada alumne/a.

Professora:

Anna Hernandez-Cortes Sensei és professora d’Ikebana. Fa 19 anys que es forma a l’estudi d’Ikebana de la mà de Reiko Ishimattsu Sensei, i acumula diversos títols d’instructora a Ikebana per la Ikenobo School of Floral Art de Kyoto (Japó), entre ells el certificat Kakyo. També és Membre Especial de la Societat Internacional de l’Escola Ikenobo a Barcelona (maig 2019). A l’àmbit floral també compta amb la titulació d’Oficial Florista per l’Escola d’Art Floral i Paisatgisme de Catalunya.

Nota important sobre els materials:

L’alumnat ha d’adquirir els materials pel seu compte. El set ha d’incloure:

  • Kenzan de 8 cm.
  • Recipient apte per a ikebana
  • Tisores d’Ikebana, o similar. Si no en tens, també serveixen unes tisores de jardineria.
  • Davantal
  • Podeu contactar amb la professora si teniu qualsevol dubte sobre el material per al taller:  annitaheco@gmail.com
  • Les flors sempre estan incloses al preu.

El kenzan i les tisores es poden trobar a:

Descripció materials:

  • Material floral natural: flors, fulles i branques d’arbres.
  • Kenzan: peça plana de plom, de formes diverses, amb desenes de broquetes en què es claven les flors, fulles o branques. És la peça bàsica de l’ikebana.
  • Recipient: el recipient no només serveix per posar els materials, també es considera com a part integral de l’arranjament floral.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
Carrer d'Elisabets, 24
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Des de 05/10/2023 al 14/12/2023

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber