“Reflexions urgents. La urbanitat en temps de la covid-19. Nancy Garín i Antoine Silvestre”

Tornar

Debats. Aquesta sessió virtual se centra en l’actualitat, marcada per l’emergència mundial de la covid-19.

Nancy Garín (Xile, 1972) és periodista, investigadora en art i curadora independent vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Ha estat membre del Grupo de Artistas Etcétera i La Internacional Errorista, així com del grup de recerca Península. Procesos Coloniales y Prácticas Artísticas y Curatoriales. Forma part de les plataformes de recerca i producció Equip Re i Espectros de lo Urbano.

Antoine Silvestre és arquitecte i filòsof. Diplomat en Arquitectura per l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura d’Estrasburg el 2007, va treballar com a arquitecte autònom fins al 2013. Va obtenir el Màster de ciutadania i drets humans: ètica i política de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona el 2015. Des de llavors, desenvolupa investigacions sobre les relacions entre ciutat, capitalisme i urbanisme en el marc heretat del sistema-món europeu i de les democràcies liberals modernes. La seva activitat es completa amb dissenys arquitecturals, escenogràfics i de plataformes web, així com amb la conducció de tallers pedagògics i la publicació d’assaigs crítics.

Horaris


En aquesta última sessió, pensada com a debat, ens centrarem en l´actualitat marcada per l'emergència mundial de la covid-19.

El nostre enfocament sobre com les desigualtats estructurals han estat desenvolupades a través de l'espai i la urbanitat pel procés de colonització capitalista ha quedat palès clarament, si mai ha estat necessari, per la pandèmia. Volem poder usar el marc d´anàlisi establert pel curs per reflexionar sobre quina gestió política del virus s´està aplicant i sobre la manera com la mateixa idea d´urbanitat dona claus per entendre el nou paradigma que va deixant la crisi de la covid-19.

Nancy Garín (Xile, 1972) és periodista, investigadora en art i curadora independent vinculada al pensament crític, noves pedagogies, arxiu, memòria i decolonialisme. Ha estat membre del Grupo de Artistas Etcétera i La Internacional Errorista, així com del grup de recerca Península. Procesos coloniales y prácticas artísticas y curatoriales. Forma part de les plataformes de recerca i producció Equip re i Espectros de lo Urbano.

Antoine Silvestre és arquitecte i filòsof. Diplomat en Arquitectura per l'Escola Nacional Superior d'Arquitectura d'Estrasburg el 2007, va treballar com a arquitecte autònom fins al 2013. Va obtenir el Màster de Ciutadania i Drets Humans: Ètica i Política a la facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona el 2015. Des de llavors, desenvolupa investigacions sobre les relacions entre ciutat, capitalisme i urbanisme en el marc heretat del sistema-món europeu i de les democràcies liberals modernes. La seva activitat es completa amb dissenys arquitecturals, escenogràfics i de plataformes web, així com amb la conducció de tallers pedagògics i la publicació d´assaigs crítics.

Curs en línia a través de Zoom

Adreça:
C Rambla, 99
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Curs en línia a través de Zoom
Quan
29/07/2020

M'agrada 20

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix