Curs 'El cinema de la Xina: el gegant asiàtic es desperta'

Tornar


La història de cinema xinès s'analitza en tres vessants: el cinema realitzat a Hong Kong, el realitzat a la Xina continental i el de Taiwan.

A més, si el/la alumne/a ho desitja, el curs "El cinema xinès: el gegant asiàtic es desperta" es complementa amb 6-7 projeccions a la Filmoteca de Catalunya d'una selecció de pel·lícules xineses, amb accés gratuït per als alumnes / els que s'inscriguin al curs. Les pel·lícules es projectaran en VOSC (castellà / català).

Programa:

SESSIÓ 1: dilluns 20 d'abril
El cinema de la Xina en deu apunts. Es repassaran les diferències entre les tres cinematografies més destacades que apareixen en analitzar el cinema xinès: Xina, Hong Kong i Taiwan.

SESSIÓ 2: dilluns 27 d'abril
Les generacions en el cinema xinès. El cinema xinès clàssic. La classificació dels cineastes per generacions. Dels inicis a la Quarta Generació de Directors xinesos: 1900-1970. El cinema propaganda.

SESSIÓ 3: dilluns 4 de maig
La Cinquena Generació de directors xinesos. Després de l'obertura de l'Escola de Cinema de Beijing el 1981, apareix una nova generació de directors que van traspassar fronteres amb la seva nova manera de veure el cinema. Terra Groga i Sorgo vermell marquen l'inici d'aquesta nova generació. Zhang Yimou, Chen Kaige, Tian ZhuangZhuang.

SESSIÓ 4: dilluns 11 de maig
La Sisena Generació de directors xinesos. Aquest nou grup de directors centra la seva visió en el que passa a les ciutats xinesa (generació urbana). Molts d'ells són graduats de l'Escola de Cinema de Beijing a partir de 1991. El cinema de Jia Zhangke, Wang Quan'an, Wang Xiaosghuai, Zhang Yang.

SESSIÓ 5: dilluns 18 de maig
Més enllà de la Sisena Generació. Existeix una setena generació de directors xinesos? El relleu generacional de la Sisena generació no està tan definit. Apareix un nou grup de directors, però amb una visió més comercial. Nous noms: Diao Yinan, Bi Gan. El Cinema xinès del Blockbuster. La indústria del cinema desperta.

SESSIÓ 6: dilluns 25 de maig
L'edat d'or del cinema de Hong Kong. El cinema que es produeix en la que va ser colònia britànica té unes característiques pròpies. Des de l'idioma (les pel·lícules es filmen en cantonès), fins a les temàtiques. Primers anys. Estudis de cinema. La Shaw Brothers. Golden Harvest. El cinema de wuxia, la fantasia i les arts marcials.

SESSIÓ 7: dilluns 8 de juny
De John Woo al cinema a Hong Kong post colonial. Els anys 70. El cinema d'acció. El cinema de John Woo. Nova Onada de cinema de Hong Kong: Wong Kar-wai, Ann Hui, Fruit Chan, Peter Chan, Clarence Fok. Els anys 80 i 90. El cinema de Johnnie To. Pang Ho-cheung. El cinema a Hong Kong com post colònia britànica.

SESSIÓ 8: dilluns 15 de juny
Els inicis de cinema de Taiwan. El cinema de Taiwan es va desenvolupar de manera diferent al cinema més comercial de Hong Kong i al de la Xina continental. Des de la seva entrada el 1901 el cinema taiwanès ha estat molt lligat a la turbulenta història de l'illa en les seves etapes. Els inicis i la influència japonesa. De 1945 a de 1980.

SESSIÓ 9: dilluns 22 de juny
Els grans noms del cinema taiwanès. La Nova Onada de cinema de Taiwan (1982-1990) Els noms d'Edward Yang, Hou Hsiao-Hsein, Tasi Ming-Liang, Ang Lee. Segona Nova Onada de cinema a Taiwan (De 1990 a l'actualitat)

SESSIÓ 10: dilluns 29 de juny
El present i el futur de cinema xinès. Les taquilles, la projecció internacional, els mercats. La importància de les sèries xineses. El cinema de ciència ficció i d'animació com nous baluards de la indústria xinesa.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Can Jaumandreu.

Can Jaumandreu

Adreça:
C Perú, 52
Districte:
Sant Martí
Barri:
Provençals del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona
On
Can Jaumandreu
Quan
Del 20/04/2020 al 29/06/2020.

Telèfon

Tel.:
933209570

Web

Web inscripcions:
www.casaasia.cat

M'agrada 11

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix