Curs d’estiu "La flor de lotus a la pintura xinesa"

Tornar

A la pintura xinesa té gran importància l’expressió del sentit del calma i l’harmonia, que són en conjunt l’energia i el gest que conté una obra. Aquesta harmonia és la base de l’art xinès i el fruit de creació.

Amb la tècnica de la pintura xinesa, el pintor/a aprèn a captar la seva essència amb la ment i el cor, transmetent-la a la seva obra a través dels quatre tresors d’estudi: pinzell, tinta, tinter i paper i expressa allò plenament espiritual de la natura.

En aquest curs monogràfic introduirem la tècnica de pintar el lotus i les seves fulles, amb tinta negra i els colors. La flor de lotus, amb una delicada bellesa i un profund simbolisme, ha estat una font d’inspiració per a artistes, poetes i filòsofs al llarg dels segles. A la cultura xinesa, la flor de lotus representa la puresa espiritual i la perfecció, ja que floreix impecablement enmig d’aigües tèrboles i fangoses. Aquesta qualitat la converteix en un poderós símbol de la capacitat humana per superar l’adversitat i assolir la il·luminació.

L’alumnat tindrà l’oportunitat d’explorar la rica tradició artística del lotus i aprendre les tècniques necessàries per representar-lo amb autenticitat i bellesa. A mesura que se submergeixi en el món del lotus a través de l’art, també podrà descobrir-ne el profund significat cultural i espiritual, tot enriquint així la comprensió de l’art oriental i la connexió amb la natura.

Nivell: Principiant (estudiants amb coneixements bàsics de pintura xinesa o que hagin cursat el curs diniciació a la pintura xinesa).

Programa:

Sessió 1: (15 de juliol): Introducció als estils de pintura del lotus i les obres dels mestres, pràctica de pintar lotus amb contorn i tinta.

Sessió 2 (17 de juliol): Les fulles, la beina i la tija de lotus.

Sessió 3 (19 de juliol): La combinació del lotus i les fulles.

Materials (a compte de l’alumne/a)

– 2 pinzells

– Paper de pràctica

– Paper d’arròs

– Tinta xinesa

Professora: Hsiao Lin Liu,

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.
Organitzat per:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
Carrer d'Elisabets, 24
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Des de 15/07/2024 al 19/07/2024

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

També et pot interessar...