Curs de direcció escènica 'L'escenificació: del concepte a l'escena', amb Marta Gil Polo

Tornar


Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El nostre ofici d'escenificació s'escriu amb imatges. Què vols explicar a l'espectador? Quina és la imatge o visió que impulsa el teu espectacle?

Per escenificar un text dramàtic necessites un CONCEPTE per expressar la teva mirada, personal i única. El concepte parteix d'una hipòtesi o aposta que fas de tota l'obra. Per anar més enllà de la direcció d'actors, i l'anàlisi de text, has de generar una sèrie de materials i llenguatges escènics visuals i conceptuals que et portaran a un lloc nou i desconegut. Arrisca i aniràs lluny. Arrisca més i aniràs encara més lluny en la construcció del teu pensament.

En aquest curs teòric i pràctic coneixeràs les eines necessàries per construir la teva mirada, que comença en la dramatúrgia i es dirigeix cap a l'espai escènic, el vestuari, la il·luminació, l'espai sonor i el vídeo. Ens deixarem inspirar per tot tipus de materials (cinema, arts plàstiques, poesia, filosofia i sociologia) per treballar l'obra en totes les seves capes, per tal que després puguis desenvolupar el teu projecte amb tot el teu equip.

Proposaré un text que necessites haver llegit en profunditat per començar el curs. Només cal que vinguis amb moltes ganes. Realitzarem exercicis pràctics i investigarem diferents fonts per realitzar el concepte de cada participant.

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Poblenou
Codi postal:
08005
Població:
Barcelona
On
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Quan
Del 21/01/2021 al 25/03/2021.

Telèfon

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

M'agrada 18

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix