Concert "Barcelona mestissa". Dir. musical: Cristina López Gómez / Taller de Músics / Artistes diversos

Tornar

TUn concert que reivindica la identitat sonora de la Barcelona arrelada al mestissatge musical, des de la puresa del flamenc, passant per la fusió dels noranta i principis dels 2000 i fins a la mescla més contemporània.

La identitat de la Barcelona actual és conseqüència d’un procés d’encontre entre orígens diferents enriquit per les allaus migratòries arribades a la ciutat. Fa aproximadament vint anys, una escena musical nova va reivindicar, des dels escenaris de tot el país, la revalorització de gèneres com la rumba catalana, i d’alguns dels seus principals refundadors, com Peret o Gato Pérez, enriquint-los amb els sons que tot just arribaven la ciutat. En el últims anys hem vist una nova investigació en els gèneres folklòrics del nostre país amb una contemporització de l’estil, avui hibridat amb uns sons contemporanis que el posen directament en contacte amb la contemporaneïtat. r

Per tal de celebrar aquesta identitat mestissa del so barceloní, aquest espectacle proposa una mescla d’artistes que unifiquen i reivindiquen l’origen de l’autèntica Barcelona construïda sobre la riquesa de la immigració. Les veus de Queralt Lahoz, el Niño de Elche, Anna Ferrer, Nakany Kanté, Dani Macaco, Momi Maiga, d’entre molts altres, simbolitzaran, en una nit única, la trajectòria i progrés mestís de Barcelona i Catalunya.

Per una sola nit, les arrels andaluses, murcianes, valencianes (i les senegaleses o guineanes que ja configuren part indispensable de la identitat catalana) tornaran a la muntanya de Montjuïc per transportar-nos, simbòlicament, a una Barcelona que vivia d’esquena a la ciutat o, més aviat, una Barcelona que tenia la ciutat d’esquenes: la Barcelona del barraquisme, en aquesta gran celebració del mestissatge musical barceloní.

Una coproducció del TRESC · Comunitat de Cultura i el Grec 2024 Festival de Barcelona, amb la complicitat del Taller de Músics.

Dramatúrgia: Xavi Buxeda Marcet

Direcció i direcció artística: Pol Segarra Carré, Xavi Buxeda Marcet

Direcció musical: Cristina López Gómez

Interpretació musical: Apel·les Carod (violí), Cristina López (electrònica i veu), Clara Gorrias (veu), Max Villavecchia (piano/sintetitzadors), Marta Roma (violoncel), Paula Domínguez (veu), Pol Padrós (trompeta), Tomàs Pujol (baix), Toni Abellán (guitarra espanyola)

Artistes participants: Anna Ferrer, Dani Macaco, Momi Maiga, Nakany Kanté, Niño de Elche, Queralt Lahoz, entre altres per confirmar

Producció: Cinzia Vernier (Taller de Músics)

Suport tècnic: Equip de Continguts TRESC

Assessorament: Lluís Cabrera, Joan Albert Amargós

Il·lustració: Lara Costafreda, inspirada en la fotografia de Colita Gitanes de Montjuïc

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Oficina Ciutadana de la Cultura.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Teatre Grec

Adreça:
Pg Santa Madrona, 36
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Teatre Grec
Quan
22/07/2024

Telèfon

Informació:
933161000

També et pot interessar...