Col·lecció Filatèlica Virtual de Ramon Marull

Tornar

La col·lecció està formada per 65.380 segells del període 1840-1940, que el col·leccionista Ramon Marull i Huguet (Barcelona, 1877-1967) va reunir durant tota la seva vida. Pel seu caràcter de col·lecció filatèlica universal i completa, és valorada pels experts com una de les més prestigioses del nostre país.

El 1956 Ramon Marull va donar la col·lecció a l´Ajuntament de Barcelona. Durant aquests anys l´han albergat el Palau de la Virreina primer, i el Palau de Pedralbes posteriorment. El 2008 va passar a formar part de les reserves del Centre de Conservació i Restauració que depenen de l´Institut de Cultura de Barcelona; i el 2011 es va iniciar un procés de registre, documentació, digitalització i posada en línia, que farà possible iniciar el seu estudi i la seva divulgació.

A partir del mes d´octubre de 2012, i a través del lloc web www.bcn.cat/gabinetpostal, es pot consultar 24.330 peces de les 65.380 que conformen la col·lecció, amb la previsió de completar progressivament la digitalització l´any 2016. L´accés en línia permetrà conèixer el desenvolupament del projecte, i s´actualitzarà la informació mensualment.

Població:
Barcelona

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber