Cicle Oxigena't "Comunicació afectiva i efectiva en família"

Tornar

L'assertivitat és la manera més efectiva per a poder contactar de manera respectuosa amb les necessitats de l'altre, sense oblidar les nostres. Per a fer-nos valer, sense danyar el vincle. Com a mares i pares aquesta és una gran eina que ens dota de recursos per a poder fer front a les situacions del dia a dia amb els fills/es.
L'objectiu d'aquest cicle de tallers és el de facilitar a les mares i pares un coneixement gradual sobre l'assertivitat i la comunicació autèntica i no violenta, per poder començar-ho a posar en pràctica en família. Facilitarem recursos, eines i estratègies verbals i no verbals, sempre des de la vivència i des d'un treball integrador de cos-ment i emocions.

1a sessió - Escoltar sense jutjar
Sovint quan escoltem a l'altre no podem evitar fer interpretacions. I això no fa més que generar males interpretacions que dificulten la comunicació amb les persones que ens envolten. En aquesta sessió aprendrem a reconèixer i identificar aquells factors que generen males interpretacions i practicarem per poder oferir una comunicació que ens apropi a les persones que estimem.

2a sessió - Desxifrar el més essencial en la comunicació
Tota comunicació té un missatge i un propòsit que no sempre sabem expressar de manera adequada o desxifrar quan som nosaltres els/les receptors/es. En aquesta sessió aprendre'm a identificar les necessitats i sentiments que hi ha darrera del que comuniquem i com fer-ho d'una manera més efectiva. Així com a esbrinar allò que ve implícit en la comunicació de l'altre i que a vegades és comunicat.

3a sessió - Practicar l'autoempatia per a poder empatitzar
El diàleg que establim amb els altres diu molt de com ens comuniquem amb nosaltres mateixos/as. Tenir un diàleg empàtic i assertiu amb nosaltres és clau per a poder establir vincles sans i per poder oferir a l'altre una empatia real, efectiva i compromesa amb la parella, la família o els fills/es. En aquesta sessió practicarem les habilitats d'empatia amb nosaltres mateixos/es i amb els/les
altres.

4a sessió - Manegar el conflicte
Sabem que el conflicte pot ser una oportunitat de creixement, si més no, a gairebé ningú ens és còmode. Sovint quan hi ha conflicte acostumem a reaccionar i a viure-ho amb impaciència, ràbia, dolor, tristesa o culpa. En aquesta sessió practicarem amb aquestes maneres de reaccionar més habituals i buscarem maneres de transformar-les en d'altres més efectives, sanes i transformadores.

5a sessió - Negociar i posar límits
Negociar és una habilitat que requereix de molta calma, consciència i reflexió. El propòsit de la negociació és arribar a establir objectius i acords que siguin satisfactoris o generin motivació en les dues parts, i que portin a una acció i a un compromís mutu. Però quan estem en conflicte, sovint reaccionem cedint el terreny a l'altre per tal de no generar més malestar o bé imposant-nos i
mantenint-nos inflexibles. Trobar l'equilibri i definir els nostres límits d'una manera saludable és el que practicarem en aquesta sessió, per tal de poder generar vincles més sans i respectuosos.

6a sessió - Quan s'esgota el diàleg
A vegades practiquem l'assertivitat o sentim que estem establint límits d'una manera clara, si més no, veiem que no succeeixen els canvis que desitjaríem o no ho fan al ritme que necessitem. Poder viure en pau aquells aspectes d'un vincle que no depenen de nosaltres, és un dels aspectes que com a humans/es més difícil ens resulta, donat que mantenir-nos en la incertesa i no tenir el control de la situació ens resulta aterridor. En aquesta sessió oferirem algunes claus que tenen a veure amb la dificultat per assumir les coses com són i practicarem la capacitat per a guarir-nos, confiar i viure malgrat les circumstàncies no sempre siguin com desitgem.

A càrrec de Raquel Ballesteros, psicòloga.

Horaris

Centre per a Families amb Adolescents

Adreça:
C Sant Antoni Maria Claret, 64*78
Districte:
Gràcia
Barri:
El Camp d'en Grassot i Gràcia Nova
Codi postal:
08025
Població:
Barcelona
On
Centre per a Families amb Adolescents
Quan
Del 18/02/2020 al 24/03/2020.

Telèfon

Informació:
932563560 o cita prèvia
Telèfon d'informació:
932563560

M'agrada 12

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix