'Farien cent anys...'

Tornar

Cicle. Un homenatge als centenaris destacats de la història del cinema.

1922 va ser un any de bona collita de futurs mites del cinema. La retrospectiva integra una bona llista de noms que s’afegeixen als homenatjats anteriorment , Pier Paolo Pasolini i Alain Resnais, i que inclou noms consagrats de la direcció i de la interpretació, a més del compositor Elmer Bernstein i del director de fotografia Sven Nykvist.

Hi ha estrelles mítiques de Hollywood (els cineastes Blake Edwards i Arthur Penn, i les actrius Judy Garland, Veronica Lake, Ava Gardner, Doris Day i Cyd Charisse), del cinema underground ( Jonas Mekas) i personalitats del cinema europeu (els actors Vittorio Gassman, Christopher Lee, Gérard Philipe i Ugo Tognazzi, i els directors i guionistes Francesco Rosi i Alain Robbe-Grillet).

 Tampoc no hi falten els dos centenaris més destacats del cinema espanyol: Juan Antonio Bardem i José Luis López Vázquez. 

Parafrasejant la dita, potser no hi són tots els que hi ha, però tots els que hi ha són, sens dubte, centenaris destacats que formen part d'una memòria cinematogràfica alimentada per l'espectacle més popular del segle XX.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Filmoteca de Catalunya.
Es venen les entrades a:
Filmoteca de Catalunya.
Organitzat per:
Filmoteca de Catalunya.

1922 va ser un any de bona collita de futurs mites del cinema. La retrospectiva integra una bona llista de noms que s’afegeixen als homenatjats anteriorment, Pier Paolo Pasolini i Alain Resnais, i que inclou noms consagrats de la direcció i de la interpretació, a més del compositor Elmer Bernstein i del director de fotografia Sven Nykvist.

Hi ha estrelles mítiques de Hollywood (els cineastes Blake Edwards i Arthur Penn, i les actrius Judy Garland, Veronica Lake, Ava Gardner, Doris Day i Cyd Charisse), del cinema underground (Jonas Mekas) i personalitats del cinema europeu (els actors Vittorio Gassman, Christopher Lee, Gérard Philipe i Ugo Tognazzi, i els directors i guionistes Francesco Rosi i Alain Robbe-Grillet). Tampoc no hi falten els dos centenaris més destacats del cinema espanyol: Juan Antonio Bardem i José Luis López Vázquez.  

Consulteu programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Filmoteca de Catalunya
Quan
Des de 01/07/2022 al 31/08/2022

Telèfon

Centraleta:
935 671 070

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix