Cicle de xerrades 'La cicatriu colonial', amb motiu de l'exposició 'William Kentridge. El que no està dibuixat'

Tornar


En paral·lel a l´exposició «William Kentridge. El que no està dibuixat», aquest programa convida pensadors, escriptors i activistes de diferents geografies per a analitzar les cicatrius colonials que marquen la societat contemporània i pensar els reptes per al futur que aquest llegat ens imposa.

La història dels darrers segles està profundament marcada pel colonialisme europeu i el seu impacte a la resta del món. Sense el projecte colonial no es poden entendre gran part dels sistemes polítics, econòmics i culturals d´avui, i tampoc moltes de les injustícies que segueixen afectant una gran part de la població mundial. La descolonització va començar ja fa temps, però avui encara no ha acabat. Queden moltes preguntes per respondre, molts silencis per trencar, una memòria per recuperar i un dolor antic que no desapareix. Ens queda, també, escoltar les veus que avui ens poden donar els relats imprescindibles per construir un futur veritablement descolonitzat. Com assumim críticament l´herència del colonialisme? Quins són els reptes més importants per a descolonitzar la imaginació política?

- 26 d'octubre:
Conversa amb Angela Davis
En aquesta sessió l´activista i professora Angela Davis, considerada una de les grans lluitadores pels drets humans i contra la discriminació racial, conversa amb activistes afrodescendents espanyols sobre la revolució que necessitem per a acabar amb les exclusions que encara marquen el present.

Angela Davis es connectarà per videoconferència.

- 9 de novembre
Conversa amb Maria Campbell
Amb motiu de la traducció al català i castellà del llibre Mestissa (Club Editor i Editorial Tránsito, 2020), Maria Campbell, la gran veu literària indígena del Canadà, parla sobre la importància de trencar els silencis imposats per l´oblit i reivindicarà la memòria i la cultura de les comunitats indígenes.

Maria Campbell es connectarà per videoconferència.
Activitat online (retransmissió en directe) Sense públic des del Teatre CCCB

- 30 de novembre
Conversa amb Pankaj Mishra
En aquesta sessió l´escriptor i assagista Pankaj Mishra, un dels més interessants observadors dels contrastos i les contradiccions entre l´Orient i l´Occident, parla sobre com la relació entre capitalisme i imperialisme ha alimentat les desigualtats del present, fent palesa la necessitat de fomentar una nova política basada en la solidaritat i la justícia.

- 14 de desembre
Conversa amb Aída Bueno
En aquesta sessió l´antropòloga i realitzadora documental Aída Bueno, una de les grans expertes en la història de l´esclavisme i la diàspora africana a l´Amèrica Llatina, presenta el seu curtmetratge Guillermina (2019) i parlarà sobre com el colonialisme també es va desenvolupar en la intimitat de les relacions personals.

Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 26/10/2020 al 14/12/2020.

Telèfon

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

Web

Web venda d'entrades:
www.cccb.org

M'agrada 21

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix