Xcèntric 2023

Tornar

Cinema experimental. El cicle posa èmfasi al cinema fet per dones amb la projecció de ‘Flight’ d’Eugènia Balcells i la descoberta dels films de Sara Gómez o Signe Baumane.

El dijous 19 de gener, el CCCB inicia la nova temporada de Xcèntric 2023 amb la projecció de la sessió Women Light Music . La sessió inclourà la peça Flight (1981) d’ Eugènia Balcells, que serà interpretada en directe per la pianista i compositora Clara Lai. També s’hi podran veure una mostra de peces de les cineastes Mary Ellen Bute, Lis Rhodes i Blanca Rego.

Amb la voluntat de destacar el cinema fet per dones, en futures sessions s’hi presentarà De cierta manera, de la cineasta afrocubana Sara Gómez, que retrata la relació amorosa entre un obrer mulat i una mestra de secundària en un barri perifèric de l’Havana, i que combina el retrat íntim amb el reportatge, la investigació etnogràfica o l’autoreflexió. L’artista letona Signe Baumane estrenarà a Catalunya My Love Affair With Marriage, un film d’animació musical sobre el costat fosc de l’amor romàtic.

Xcèntric també retrà homenatge al desaparegut Jean-Luc Godard, amb dues sessions que descobriran una part molt poc coneguda de la seva extensa obra, on comparteix reflexions sobre el cinema i el seu procés creatiu.

Del programa també destaca un conjunt de pel·lícules de culte signades per Ed Pincus, Fernando Birri i Robert Kramer.

Podeu consultar la programació completa de l’Xcèntric al web del CCCB.

Horaris

Una quinzena de curts i migmetratges donaran la benvinguda a una nova edició de  Xcèntric, el programa de cinema estable del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), un punt de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d'unes propostes cinematogràfiques visionàries. Aquestes primeres projeccions es faran el 19, 20 i 21 de gener, aplegades sota el títol Women Light Music. Com apunta el nom, les cintes escollides tenen en comú que són pel·lícules per pensar la relació entre les dones i la composició musical, "films amb models de composició molt propers als de la música, una espècie de partitures on els sons s'anoten a través de les imatges, treballant així la seva sincronia, on allò que es veu i allò que se sent, moltes vegades, és materialment el mateix", s'informa des de l'organització. Hi haurà composicions cinètiques d' Eugènia Balcells, Mary Ellen Bute, Lis Rhodes i Blanca Rego, entre d'altres.

La majoria de passis que es faran a Xcèntric són de cintes de curta durada. Però també hi haurà alguns llargmetratges. És el cas, per exemple, de la projecció de la pel·lícula de Jean-Luc Godard  Voyage à travers un film (Sauve qui peut (la vie)) (1981), la tarda del 26 de gener, una filmació que anirà precedida de dos curtmetratges del mateix cineasta. O de la pel·lícula d'animació  My Love Affair with Marriage, de Signe Baumane, estrenada tot just el passat 2022 i en què la directora letona toca temes com la sexualitat, els estereotips de gènere o les relacions abusives, des d'una perspectiva feminista travessada per un peculiar sentit de l'humor. Es podrà veure el 2 de febrer.

Trobareu tots els detalls de la programació en aquest enllaç.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Des de 19/01/2023 al 26/02/2023

Telèfon

Venda d'entrades:
933064100
Tel.:
933064100
Fax:
933064101

Web

Web venda d'entrades:
https://www.cccb.org/

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber