'Cinema Violeta'

Tornar

Feminisme. Pel·lícules amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Cinema Violeta és un espai de La Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes poc conegudes o invisibilitzades. La programació d'aquest trimestre posa l’èmfasi en el 8M, Dia Internacional de les Dones.

Després de les projeccions, hi ha un col·loqui obert amb el públic.


PRÒXIMES SESSIONS

16 de març, a les 19.00 h

"Commander Arian", d’Alba Sotorra

Espanya, Alemanya, Síria | 2018 | 85 minuts VO kurd. Subtitulat en català

Una història de dones, guerra i llibertat que ens situa en ple front de la guerra de Síria on un batalló de guerrilleres kurdes, guiades per la comandant Arian, tracten d’alliberar la ciutat de Kobane del règim d’Estat Islàmic amb l’objectiu de lliurar una societat lliure i igualitària a la generació següent de dones.30 de març, a les 19.00 h

"Chavalas", de Carol Rodríguez

Espanya | 2021 | 116 minuts VO castellà

La Marta, la Desi, la Soraya i la Bea, quatre amigues inseparables durant l’adolescència, es retroben al barri on van créixer per reviure una amistat autèntica i tragicòmica. Una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Lleialtat Santsenca.

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

La programació del trimestre, posa l’èmfasi en el 8M—Dia Internacional de les Dones.

26 gener, 19h−

Pioneres (II) —especial

Lotte Reiniger

Charlotte Reiniger (Berlín, 1899—Stuttgart, 1981) va ser una directora de cinema alemanya i la principal pionera de l’animació amb siluetes, anticipant-se a Walt Disney en més de deu anys.

En aquesta sessió en homenatge a les pioneres del cinema, es projectarà: «Les aventures del príncep Achmed» (Alemanya, 1926, 66min), el film d’animació més antic que es conserva creat a partir de retalls de cartó i làmines de plom sota la càmera; i també el documental «The Art of Lotte Reiniger» (1970, 17min), del director John Isaacs.

23 febrer, 19h−

«Callejeras»

de Silvia Moreno

Espanya | 2021 | 85min VO castellà

Un documental sobre la participació de les dones a una de les majors expressions de cultura popular d’Occident: el Carnaval de Cadis. Una celebració que es mostra com a reflex de la societat patriarcal, però en la qual també comencen a emergir noves veus. Una reflexió sobre els límits de l’humor i els estereotips de gènere.

16 març, 19h−

«Commander Arian»

d’Alba Sotorra

Espanya, Alemanya, Síria

2018 | 85min VO kurd. Subtitolat català

Una història de dones, guerra i llibertat que ens situa en ple front de la guerra de Síria on un batalló de guerrilleres kurdes, guiades per la comandant Arian, tracten d’alliberar la ciutat de Kobane del règim d’ Estat Islàmic amb l’objectiu d’entregar a la pròxima generació de dones, una societat lliure i igualitària.

30 març, 19h−

«Chavalas»

de Carol Rodríguez

Espanya | 2021 | 116min VO castellà

Marta, Desi, Soraya i Bea , quatre amigues inseparables durant l’adolescència, es retroben al barri on van créixer per reviure una autèntica i tragicòmica amistat. Una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser.

La Lleialtat Santsenca

Adreça:
Carrer d'Olzinelles, 31
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Sants
Població:
Barcelona
On
La Lleialtat Santsenca
Quan
Des de 26/01/2023 al 30/03/2023

Telèfon

Tel.:
937065254

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber