Cicle de Música antiga: Concert "Monsters of Early Music" , a càrrec de Grandelavoix Festival Llums d'Antiga

Tornar


INTÈRPRETS:
Graindelavoix | Björn Schmelzer, direcció

REPERTORI:
Obres de Guillaume de Machaut, Solage, Alexander Agricola, Antoine Brumel, Nicolas Gombert, Cipriano de Rore i Carlo Gesualdo.


A principis del segle XIX, l'escriptor i crític musical E.T.A. Hoffmann va parlar de com l'art de Beethoven va obrir la música a "allò monstruós i incommensurable". Per descriure més clarament com el compositor alemany havia transformat la manera d'escriure música i per definir aquesta "monstruositat", Hoffmann va establir una comparació amb les obres d'artistes plàstics de finals del segle XV i principis del XVII, com Bosch, Brueghel i Callot.

En l'imaginari del crític musical, els compositors de la mateixa època no eren comparables ja que la música d'aquell temps era d''una austeritat i un equilibri totalment oposats als pintors esmentats, i també a Beethoven. Graindelavoix posa en dubte aquesta idea d'una manera radical i contundent, fent sonar les músiques de compositors com Guillaume de Machaut, Solage, Alexander Agricola, Antoine Brumel, Nicolas Gombert, Cipriano De Rore, Carlo Gesualdo i d'altres menys coneguts.

Tots ells conformen una munió de monstres de l'art musical, d'entre finals de l'edat mitjana i el naixement de la polifonia renaixentista, que de ben segur no deixarien indiferent el públic del segle XIX com tampoc ho faran amb el del XXI.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Parròquia de Santa Maria del Pi - Basílica.
Es venen les entrades a:
L'Auditori de Barcelona.

Parròquia de Santa Maria del Pi - Basílica

Adreça:
Pl Pi, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Parròquia de Santa Maria del Pi - Basílica
Quan
06/02/2020

Telèfon

#:
933184743
Telèfon venda d'entrades:
902 10 12 12

Web

Web venda d'entrades:
www.auditori.cat

M'agrada 23

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix