Alfred Hitchcock sonor

Tornar

Genis del cinema. El cicle recupera les pel·lícules inicials de Hitchcock, potser el cineasta més influent del segle XX.

A través dels seus thrillers psicològics i films de suspens, Alfred Hitchcock (1899-1980) esdevé un demiürg de les emocions tot prioritzant la forma de narrar a l’argument.

El cineasta introdueix el que anomena macguffin, una excusa de la trama que s’inventa per mantenir entretingut el públic mentre, entre línies, hi bolca un món propi farcit de pors, obsessions, perversions i fetitxismes en el qual figures com el fals culpable, el voyeur o la dona rossa inaccessible tenen un paper central.

Programació

Horaris

Altres

Se celebra a:
Filmoteca de Catalunya.
Es venen les entrades a:
Filmoteca de Catalunya.
Organitzat per:
Filmoteca de Catalunya.
Hi col.labora:
Associació Amics del Jardí Botànic.

Sorprèn pensar que  Alfred Hitchcock (1899-1980), potser el cineasta més influent del segle XX, no obtingués el reconeixement de la crítica fins ben entrada la seva carrera.

Va ser gràcies a André Bazin i els crítics de  Cahiers du Cinéma. És a partir de la seva reivindicació vehement quan l’establishment cultural veu el cineasta britànic, no només com el director més popular del seu temps i un mestre de l’entreteniment, sinó com un geni del setè art que, amb un estil propi i un sentit gairebé sobrenatural de la narració visual, va tenir una importància fonamental per al desenvolupament del llenguatge cinematogràfic modern.

A través dels seus thrillers psicològics i films de suspens, Hitchcock esdevé un demiürg de les emocions tot prioritzant la forma de narrar a l’argument, i introdueix el que anomena macguffin, una excusa de la trama que s’inventa per mantenir entretingut el públic mentre, entre línies, hi bolca un món propi farcit de pors, obsessions, perversions i fetitxismes en el qual figures com el fals culpable, el voyeur o la dona rossa inaccessible tenen un paper central.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Filmoteca de Catalunya
Quan
Des de 03/07/2024 al 17/09/2024

Telèfon

Centraleta:
935 671 070

També et pot interessar...