BCNegra 2019

Tornar

Festivals. El festival de novel·la negra de Barcelona retrà homenatge al port de Barcelona.

El BCNegra 2019 vol retre homenatge al port de Barcelona, que ha servit d’inspiració a molts dels escriptors de novel·la negra. En aquest sentit, el festival incorpora dos espais relacionats amb aquest ambient: les golondrines i la Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB).

El BCNegra també dedica un espai a la memòria de qui va ser l’impulsor del festival, el llibreter Paco Camarasa, que va morir l’abril de l’any passat. Barcelona presentarà el llegat de Camarasa. El fons bibliogràfic l’oferirà la Biblioteca de Montbau, especialitzada en gènere negre, i el documental, l’Arxiu del Districte de Ciutat Vella.

Enguany, el festival presenta un total de 41 activitats i 86 autors. Hi destaquen Claudia Piñeiro —la guanyadora del XIV Premi Pepe Carvalho—, John Banville, Yasmina Khadra, Ferran Torrent o Leila Slimani.

Altres

Se celebra a diferents llocs:
Palau de la Virreina.
Se celebra a diferents llocs:
Biblioteca Jaume Fuster.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.
Informa:
Palau de la Virreina.
Se celebra a diferents llocs:
Ajuntament de Barcelona.
Se celebra a diferents llocs:
Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda.
Se celebra a diferents llocs:
Antiga Fàbrica Estrella Damm.
Se celebra a diferents llocs:
Aribau Multicines.
Se celebra a diferents llocs:
Sala Apolo.


Com a espai físic, però també com a territori mental, el port és un dels elements que defineixen Barcelona i, per tant, la literatura negra que es fa en aquesta ciutat. El port i aquest mar que ens posa en contacte amb el món que s´estén a l´altra banda estimulen la fantasia i irradien una nostàlgia, una esperança que amara els llibres i també les persones que els escriuen i els llegeixen.

Port Apatxe reivindica tant John Ford com la creació francesa de l´imaginari del barri Xino barceloní, amb Jean Genet al capdavant. I tot això –des del western a l´apatxe parisenc, passant pel filtre del quinqui autòcton, orgullós, hortera i territorial–, ho reivindicarem a BCNegra 2019. Hi haurà molts ports on atracar: des de Marsella fins a Buenos Aires, des de València fins a Tànger, des de Londres fins a Alger... Taules literàries, viatges a bord de les Golondrinas, teatre amb K, poemes des del cementiri d´Spoon River, rhythm and blues, llibres, personatges, pel·lícules i més de cent mirades al passat, el present i el futur de com explicar històries al voltant de la idea del Mal.

Tot, amb el record, sempre protector i sempre present, de Paco Camarasa i un cartell de figures convidades que impressiona.

Diferents indrets de la ciutat

Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Diferents indrets de la ciutat
Quan
Del 24/01/2019 al 03/02/2019.

M'agrada 258

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Institut de Cultura de BarcelonaC la Rambla 99 (Ciutat Vella)
Palau de la VirreinaC la Rambla 99 (Ciutat Vella)
Fundació Conservatori del LiceuC Nou de la Rambla 88 (Ciutat Vella)
Biblioteca Jaume FusterPl Lesseps 20*22 (Gràcia)
Centre Cívic Casa GolferichsG.V. Corts Catalanes 491 (Eixample)
Museu Nacional d'Art de CatalunyaC Mirador Palau Nacional 6*10 (Sants-Montjuïc)

Comparteix