L’Orgullosa Barcelona

Tornar

LGTBI. Del 21 de maig al 28 de juny, Barcelona acull una àmplia oferta d’activitats, festa i música al voltant del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Barcelona es vesteix de festa i reivindicació per mostrar-se al món com a referent en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, la lluita contra LGTBI-fòbia i en la promoció de la diversitats sexuals i de gènere.

Serà una celebració on tota la ciutadania s’hi senti representada, amb una programació plena de sorpreses i de motius per estar orgulloses.

Durant gairebé un mes i mig, L’Orgullosa recorrerà els diferents districtes de la ciutat, amb una àmplia oferta d’activitats artístiques que mostraran la pluralitat de les mirades dels col·lectius.

L’Orgullosa s’iniciarà el 21 de maig amb la Festa del Centre LGTBI de Barcelona, mentre que el gruix més important dels actes tindrà lloc durant tot el mes de juny i culminarà amb una gran gala musical el 28J, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, a l’Anella Olímpica de Montjuïc.

La Festa del Centre LGTBI

Dissabte 21 de maig torna la Festa del Centre LGTBI als carrers del barri de Sant Antoni, un esdeveniment que permet endinsar-nos en l’espai de referència en diversitats sexuals i de gènere de la ciutat.

Al matí, hi haurà un matí de portes obertes al centre amb diferents activitats i tallers. A l’interior del Centre LGTBI hi haurà una fira de publicacions de diverses llibreries LGTBI i feministes de Barcelona, i un taller de serigrafia espontània: ‘Espigaciones’, a càrrec de Nora Haddad, que combina fotografies de l’arxiu històric del col·lectiu LGTBI amb estampació en peces de roba.

Alhora, a l’exterior del Centre LGTBI es desenvoluparà un taller de ‘cuina desviada’ en col·lectiu a càrrec de Graffiti Receptes, i una sessió d’experimentació sonora amb una gravació participativa de la mà de Chico-Trópico. Durant tot el matí es podrà gaudir també de la instal·lació Queer Dancers de Clàudia Mallart.

A la tarda, la festa es trasllada a la zona per a vianants de la ronda de Sant Antoni, amb diferents actuacions musicals que van des del jaleo flamenco queer d’Isabel Rivera, al pop intimista de Jimena Amarillo o l’univers eclèctic de Mercedes Peón, passant per les veus dissidents de Megane Mercury i Navxja, i tancant el programa amb el petardeo del DJ Gaspar Blaya.

Podeu consultar tot el programa de la Festa al Centre LGTBI aquí.

L’Orgullosa recorre la ciutat

Durant el mes de juny, l’Orgullosa recorrerà els barris de la ciutat amb una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional.

Així, es podrà recordar Flor del Campo al seu barri de la Trinitat escoltant flamenc; participar en una jornada de famílies diverses a Sant Martí; compartir una tarda de Sarao Drag a una plaça de Gràcia; cosir un vestit ‘multicòs’ per deconstruir el gènere; escoltar un cor de veïnes cantant sobre la memòria del col·lectiu LGTBI; i participar en un taller col·lectiu per canviar de nom els contes infantils i incloure-hi les famílies de sexualitat dissident.

A més, es podrà gaudir de les actuacions d’Isabel do Diego, Gabriela Wiener, Fito Conesa, Sara Manubens, Missex, Personaje Personaje, Cobalto, AL-V o Me siento extraña, entre d’altres.

Gran gala musical el 28J

El 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, la ciutat estrenarà una festa per celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i l’orgull del col·lectiu LGTBI.

La gala musical de l’Orgullosa serà un esdeveniment molt especial a l’Anella Olímpica de Montjuïc, que comptarà amb una cuidada programació de proximitat.

La festa estarà protagonitzada per Maruja Limón, amb Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer; Maria Arnal i Marcel Bagés, amb Rodrigo Cuevas; Putochinomaricón, amb Rizha i la Boyband Baobae, King Massalami, Ken Pollet, Megane Mercury (Mercurio Retrógrado) i Chenta (Papi Papushca i Cali). I tancarem aquesta gran celebració de l’orgull LGTBI a la ciutat amb Samantha Hudson Dj Set.

Del 21 de maig al 28 de juny, sota el nom de l’Orgullosa, Barcelona es vesteix de festa i reivindicació, per mostrar-se al món com la referent que és en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, la lluita contra LGTBI-fòbia i en la promoció de la diversitat sexual i de gènere. Una celebració on tota la ciutadania s’hi senti representada, amb una programació plena de sorpreses i de motius per estar orgulloses. #OrgullosaBCN 


LA FESTA DEL CENTRE LGTBI

21 de maig

Dissabte 21 de maig torna la Festa del Centre LGTBI als carrers del barri de Sant Antoni! Vine a conèixer l’espai de referència en diversitat sexual i de gènere de la ciutat de Barcelona. De les 11.00 a les 14.00 hores, hi haurà matí de portes obertes al Centre LGTBI amb diferents activitats i tallers.A la tarda, la Festa es trasllada a la zona per a vianants de la ronda de Sant Antoni, amb diferents actuacions musicals: Isabel Rivera; Jimena Amarillo, Mercedes Peón, Megane Mercury i Navxja i DJ Gaspar Blaya. 


L’ORGULLOSA RECORRE LA CIUTAT

Un mes de juny ple d'activitats i concerts

Durant el mes de juny, l’Orgullosa recorrerà els districtes de la ciutat amb una programació descentralitzada que acosti la commemoració a cada barri i faci gaudir de la festa tota la ciutadania. Es tracta de propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col·lectiu. Una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional, elaborada en col·laboració amb les entitats i els agents de cada districte que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQ+. 


GRAN GALA MUSICAL

28 de juny,

Anella Olímpica de Montjuïc

La nostra ciutat estrena una festa ciutadana sense que hi falti res per celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i el nostre orgull com a col·lectiu LGTBI.La gran gala musical de l’Orgullosa serà un esdeveniment molt especial a l’Anella Olímpica de Montjuïc amb un line-up que ens farà ballar, viatjar i reivindicar totes juntes.Serà una vetllada inoblidable!El programa d'aquesta gran festa s'anunciarà pròximament

Diversos llocs: (Centre LGTBI, Anella Olímpica de Montjuïc)

Població:
Barcelona
On
Diversos llocs: (Centre LGTBI, Anella Olímpica de Montjuïc)
Quan
Des de 21/05/2022 al 28/06/2022

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix