Barcelona Districte Cultural. Mawu

Tornar

Espectacle de dansa de la companyia Aina Lanas, el 15 de novembre al Centre Cívic Zona Nord , en el marc del cicle Barcelona Districte Cultural

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Zona Nord.


Mawu és la dona amb ulls de Lluna que balla a les nits. Una dona que, juntament amb Lisa, l'home amb ulls de Sol que balla de dia, va ser qui va crear l'univers. Mawu, la dona que és terra, que és aigua, que és llum, que és mare, que és pàtria, que és regne, que és vida... Mawu, la dona poderosa, una de les deïtats més adorades a les mitologies africanes. Mawu, la dona que vol ser dona. I les seves sis filles són les sis dones que ballen a Mawu, la coreografia que Aina Lanas va crear després d'un viatge d'exploració per terres africanes, d'on va portar el ritme de la música i el ritual de la dansa.

Mawu, la peça de 30 minuts d'Aina Lanas, és un ball a la feminitat, al gust de ser dona i al plaer de descobrir-ho, un plaer que no té per què viure's en solitari sinó que pot ser compartit amb la resta de dones de la comunitat. Les sis filles, sempre sota la mirada de Mawu, al pas que marca el seu ritme poderós, de vegades s'apropen i d'altres s'allunyen, de vegades s'alien i d'altres s'enemisten, de vegades s'ajuden i d'altres s'emprenyen..., però sempre creixen juntes. La coreografia que Aina Lanas va crear per a aquestes sis ballarines, després d'un viatge al Senegal i d'una estada per aprendre'n els balls i els rituals, al principi tenia un format molt més breu de només sis minuts. I va ser aquest embrió de l'espectacle el que va guanyar el Premi Llotja i va esperonar la coreògrafa a treballar en una versió més llarga que es va estrenar al Sant Andreu Teatre al final del mes d'abril passat.

A càrrec de la cia. Aina Lanas

Durada: 50 minuts

Centre Cívic Zona Nord

Adreça:
C Vallcivera, 14
Districte:
Nou Barris
Barri:
Ciutat Meridiana
Codi postal:
08033
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Zona Nord
Quan
15/11/2019

Telèfon

#:
932562900
Fax:
932562929

M'agrada 5

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix