Barcelona, ciutat de pau

Tornar

Actes. Acte en record de les víctimes i solidaritat pels atemptats terroristes del 17 d’agost.

L’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, promou i coordina l’acte en record de les víctimes i solidaritat pels atemptats terroristes del 17 d’agost, que se celebrarà a la plaça de Catalunya, i també una ofrena floral a la Rambla. També hi haurà la presència institucional dels ajuntaments de Cambrils i Ripoll, així com d’Alcanar i de Subirats. També hi haurà representants de Rubí, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilafranca del Penedès i Saragossa —municipis on residien algunes víctimes mortals— i membres de tots els cossos policials, serveis d’emergència i la resta de serveis públics que van prestar assistència després dels atemptats. En aquest acte el protagonisme recaurà en els familiars de les víctimes dels atemptats i els ferits.

La cerimònia de commemoració del primer aniversari dels atemptats se celebrarà el divendres 17 d’agost a les 10.30 hores a la plaça de Catalunya. “Barcelona, ciutat de pau”, acte en record de les víctimes i solidaritat pels atemptats terroristes del 17 d’agost, ha estat coordinat pel comissionat de Programes de Memòria.

Serà un acte auster, senzill i emotiu que donarà el protagonisme a la música i als ferits i familiars de les víctimes i no hi haurà parlaments oficials. Consistirà en una interpretació musical que anirà a càrrec de les cinc escoles municipals de música i del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. La periodista Gemma Nierga conduirà l’acte.

En aquesta actuació musical participaran, de manera voluntària, un grup de més de cinquanta alumnes de les escoles municipals de música de Barcelona. El cant dels ocells, interpretat per cinc violoncel·listes, un contrabaix i un piano de mitja cua obrirà l’actuació, que seguirà amb la lectura d’un text en els set idiomes de les víctimes mortals (català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany). La lectura la faran persones que van participar en la cerimònia interconviccional que es va celebrar l’agost de l’any passat.

Prèviament tindrà lloc una ofrena floral davant del mosaic de Joan Miró a la Rambla, al Pla de l’Os, amb els familiars de les víctimes mortals.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Ajuntament de Barcelona.


Esdeveniment en memòria i solidaritat amb les víctimes del doble atemptat que es va produir a Barcelona i Cambrils el 2017. Comptarà amb la col·laboració dels alumnes de les Escoles Municipals de Música de Barcelona i del Conservatori Municipal.

Les cinc escoles municipals de música i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona oferiran un concert que s´obrirà amb El cant dels ocells. Posteriorment es llegirà un poema en cadascuna de les set llengues de les setze víctimes mortals: català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià i alemany. La lectura anirà a càrrec dels i les joves de diferents religions i creences que ja l´agost de l´any passat van participar en l´acte interconviccional.

Prèviament hi haurà una ofrena floral davant el mosaic de Joan Mirò de la Rambla, al Pla de l'Os, amb familiars de les víctimes mortals.

En l´acte també hi haurà la presència institucional dels ajuntaments de Cambrils i Ripoll, així com Alcanar i Subirats. També la de representants de Rubí, Sant Hipòlit de Voltregà, Vilafranca del Penedès i Saragossa, municipis on residien víctimes mortals, i membres de tots els cossos policials, serveis d´emergència i la resta de serveis públics que van ajudar en l´atenció als atemptats.

En aquest acte, sense parlaments oficials, el protagonisme recaurà en els familiars de les víctimes dels atemptats i els ferits.

plaça Catalunya

Adreça:
Pl Catalunya, 0
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
plaça Catalunya
Quan
17/08/2018

M'agrada 68

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix