"Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar"

Tornar

Exposicions. El Museu Marítim de Barcelona ofereix aquesta exposició produïda pel Memorial Democràtic.

L’exposició, comissariada pel fotògraf Sergi Bernal i produïda pel Memorial Democràtic i el Museu Marítim de Barcelona, explica la repressió dels mestres de la República i posa el focus en Antoni Benaiges, mestre de Mont-roig del Camp assassinat l’any 1936 a Burgos i enterrat en una fossa comuna durant més de 75 anys.

En una escola rural republicana de principis dels anys trenta, un mestre català innovador llança un experiment inèdit en aquelles terres que consisteix en una premsa escolar a partir del mètode Freinet. Els quaderns publicats amb aquella impremta pels alumnes d’aquell llogarret perdut viatjaran fins a França, Mèxic, Argentina i Cuba. El mestre, en canvi, acabarà afusellat i enterrat en una fossa comuna en els primers dies de la Guerra Civil.

Vuitanta-dos anys després d’aquell assassinat, el relat d’una utopia truncada per la dictadura es recupera a peu de fossa tenint com a testimoni un fotògraf.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Marítim de Barcelona.


L´exposició, comissariada pel fotògraf Sergi Bernal i produïda pel Memorial Democràtic i el Museu Marítim de Barcelona, explica la repressió dels mestres de la República posant el focus en Antoni Benaiges, mestre de Mont-roig del Camp assassinat l´any 1936 a Burgos i enterrat en una fossa comuna durant més de 75 anys.

A una escola rural republicana de principis dels anys trenta, un mestre català innovador llança un experiment inèdit en aquelles terres de premsa escolar a partir del mètode Freinet. Els quaderns publicats per aquella impremta pels alumnes d´aquell perdut llogarret viatjaran fins a França, Mèxic, Argentina i Cuba. El mestre, en canvi, acabarà afusellat i enterrat en una fossa comuna en els primers dies de la Guerra Civil.

Vuitanta-dos anys després d´aquell assassinat, el relat d´una utopia truncada per la dictadura es recupera a peu de fossa tenint com a testimoni un fotògraf.

Museu Marítim de Barcelona

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona
Quan
Del 20/07/2018 al 01/05/2019.

Telèfon

Telèfon:
933429920
Fax:
933187876

M'agrada 206

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix