38è Curs Anual de Drets Humans 2020. La no discriminació des de la perspectiva interseccional

Tornar


El curs s´organitza anualment des de fa més de 35 anys amb l´objectiu de donar una aproximació als drets humans.

A més de l'estudi dels diferents sistemes de protecció i garantia, en la 38a edició, s'abordarà específicament un dels principals reptes pels drets humans en l'actualitat: la lluita contra les discriminacions des de la perspectiva interseccional.

Destinataris

Persones que treballen directament o indirectament diferents aspectes de drets humans, estudiants i ciutadania compromesa amb la defensa dels drets humans.

Professorat

Per a exposar i treballar les temàtiques del curs compta amb persones expertes de l'àmbit acadèmic i professionals en cadascuna de les matèries. Durant les sessions es reserva un espai per a la participació i el diàleg entre ponents i assistents.

A més a més, de les sessions peresencia, els estudiants tenen accés a un aula virtual, un espai habilitat amb materials complementaris, les ponències i altra documentació treballada durant les sessions que permeten aprofundir en l'estudi de les qüestions abordades.

L'idioma oficial d'aquest curs és indistintament català i castellà. L'idioma de les ponències dependrà de l'elecció personal de cadascun dels ponents.

Activitats paral·leles

Paral·lelament a les sessions teòriques, s'organitzen diversos tallers voluntaris en diferents institucions i entitats de defensa dels drets humans i lluita contra la discriminació.

Els tallers, d´entre dos a tres hores de durada, segueixen una metodologia pràctica per conèixer el dia a dia de les organitzacions públiques i privades que aborden les temàtiques especifiques relatives a la lluita contra la discriminació, utilització de mecanismes de protecció i perspectiva interseccional.

S´organitzarà també un espai d´intercanvi on les participants podran presentar-se i compartir les seves experiències.

Pràctiques

En el marc del curs, s'ofereix la possibilitat de realitzar unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya i tres vistites d'estudi a la seu del Consell d'Europa i del Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg.

Per optar a aquestes pràctiques, s'ha de presentar un treball sobre la defensa dels drets humans davant les desigualtats i discriminacions que serà valorat per un jurant format per persones expertes en aquestes temàtiques.

Borses de viatge i estada

En el marc del curs, es concedeixen borses de viatge i estada de formació a persones defensores amb experiència en la promoció i la defensa dels drets humans dedicades especialment a qualsevol àmbit de la no discriminació, igualtat i/o interseccionalitat. La borsa té una dotació econòmica entre 750 euros i 1500 euros depenent de la procedència per cobrir les despeses de viatge i d'allotjament a Barcelona durant les tres setmanes del curs.

Reconeixement de crèdits universitaris

Universitat de Barcelona:
Grau de Dret (pendent de resolució)
Universitat Internacional de Catalunya (pendent de resolució)
Universitat Oberta de Catalunya
​Grau de Criminologia: 2 crèdits ECTS
Grau de Dret: 2 crèdits ECTS
Universitat de Lleida
2´5 crèdits ECTS tots els graus (pendent resolució)
Universidad Complutense de Madrid (pendent de resolució)
Per optar a aquest reconeixement s'ha d'obtenir el certificat d'aprofitament, presentant un treball i complint una assistència mínima del 80% de les sesions del curs.

Reconeixement com activitat de formació permanent

El curs està tramitant el reconeixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent. Una vegada aprovat, les participants que vulguin comptar amb aquest reconeixement hauran de presentar un treball, seguint els criteris de l'organització, i complir l'assistència mínima al curs.

Horaris

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

Adreça:
C Mallorca, 283
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08037
Població:
Barcelona
On
Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
Quan
Del 09/03/2020 al 26/03/2020.

Telèfon

#:
934961880

M'agrada 15

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix