Ciutat Flamenco

Tornar

Música. Els artistes residents a Catalunya, protagonistes de la 27a edició del festival.

Ciutat Flamenco ha esdevingut una cita inexcusable per als amants del gènere, tant per als que busquen artistes consagrats com els que volen descobrir nous valors.

A causa de l’emergència sanitària, aquesta edició s’ha hagut de traslladar a l’octubre. I ha requerit un nou enfocament en el plantejament del festival, que ha optat per programar artistes residents a Catalunya.

Ciutat Flamenco també ha apostat per programar espectacles que encara no han estat presentats, alguns d’ideats i desenvolupats des del mateix festival.

Per segon any consecutiu, el festival acollirà el Congrés de Flamencologia i Pedagogia Flamenca. Aquesta edició estarà dedicada a la guitarra, instrument fonamental del flamenc.

Horaris


L´any 2020 no el recordarem com un dels millors de les nostres vides. La pandèmia ha estat devastadora i ha generat un desànim col·lectiu, però ens ha fet reflexionar i ser més forts. En el sector cultural, i en concret en el flamenco, hi hagut conseqüències que ningú podia preveure, com el tancament de tablaos i sales de concerts o la incertesa de molts artistes que han vist cancel·lades o posposades les seves activitats professionals. Aquesta situació ha mostrat la nostra vulnerabilitat i ara toca aprendre de l´experiència i redissenyar estratègies per mantenir el sector viu.

En aquest context, Ciutat Flamenco celebra la seva vint-i-setena edició. Ara més que mai volem mantenir el nostre compromís amb la creació, la innovació i la història d´una cultura musical arrelada a Barcelona des de sempre. Històricament, Ciutat Flamenco ha estat l´expositor dels grans noms i les propostes de major interès que han marcat l´evolució del flamenco al llarg del segle XXI, a més de ser l´impulsor de nous projectes i del teixit cultural i social d´una ciutat en permanent transformació.

Ciutat Flamenco ha aconseguit a dia d´avui erigir-se com una cita inexcusable per als amants del gènere, tant per als que busquen artistes consagrats com els que volen descobrir nous valors. S´ha convertit en un esdeveniment indispensable al calendari cultural de Barcelona i la fa còmplice programant en diferents espais de la ciutat.

Degut a l´emergència sanitària, aquesta edició s´ha hagut de traslladar a l´octubre. La nova situació ha requerit un nou enfocament en el plantejament estratègic del festival. Des de l´organització s´ha optat per programar artistes residents a Catalunya. A més, i com a novetat, s´ha obert una convocatòria dirigida a tots els artistes de flamenco que vulguin presentar el seu projecte per aquesta edició. L´objectiu principal d´aquesta és donar més accessibilitat als projectes d´aquí, donar suport al talent local i, al mateix temps, descobrir noves propostes artístiques.

Un altre aspecte important d´aquesta edició és que Ciutat Flamenco es convertirà en el primer escenari de molts dels projectes. Hem apostat per programar espectacles que encara no han estat presentats, alguns d´ells ideats i desenvolupats des del propi festival.

Per segon any consecutiu, el festival acollirà el Congrés de Flamencologia i Pedagogia del Flamenco. Aquesta edició estarà dedicada a la guitarra, instrument fonamental del món flamenco.

Després de tants anys de vida de Ciutat Flamenco, mantenim intacte l´ànim i l´empenta que va ser el motor de la seva creació el 1993. Ara, a més, sumem l´experiència acumulada que concedeix al festival la màxima credibilitat i solvència.

Diversos llocs

Adreça:
C Nou de la Rambla, 113
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Diversos llocs
Quan
Del 24/10/2020 al 31/10/2020.

M'agrada 197

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix