“Sabres i mastodonts”

Tornar

Reobertura, dilluns 15 de juny

Exposicions. Fa nou milions d’anys, on avui hi ha Madrid hi vivien mastodonts i grans depredadors.

Fa nou milions d’anys, el territori on avui s’erigeix la Comunitat de Madrid estava poblat per una infinitat d’animals avui extints, entre els quals destacava un gran depredador: el tigre de dents de sabre.

Les restes de moltes d’aquestes espècies que van viure durant el miocè s’han pogut estudiar gràcies a les troballes fetes als jaciments paleontològics del Cerro de los Batallones, on es troben restes paleontològiques excepcionalment ben conservades.

L’exposició “Sabres i mastodonts” proposa un viatge al passat per conèixer la fauna que antigament va poblar el nostre territori.

La fauna trobada al Cerro de los Batallones va quedar atrapada en una mena de trampa natural gràcies a la qual s’han pogut recuperar nombrosos fòssils que han permès reconstruir l’ambient natural predominant en aquella època.

A la mostra se n’exposen més de 160 peces, moltes integrades en vuit muntatges anatòmics, a més de la closca completa d’una tortuga gegant, dos cranis complets de tigres de dents de sabre i un crani i una mandíbula de mastodont.

L’exposició fa ressaltar l’extraordinària importància d’aquests jaciments únics al món i explica la història de les excavacions, i coincideix amb el 25è aniversari del seu descobriment.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.


Sabies que, fa 9 milions d'anys, a l'actual Madrid vivien mastodonts i grans depredadors? Descobreix-los a l'exposició "Sabres i mastodonts". Fa nou milions d'anys, el territori on avui s'erigeix la comunitat de Madrid estava poblat per una infinitat d'animals avui extints, entre els quals destacava un gran depredador: el tigre de dents de sabre.

Les restes de moltes d'aquestes espècies que van viure durant el Miocè s'han pogut estudiar gràcies a les troballes fetes als jaciments paleontològics del Cerro de los Batallones. Aquests jaciments, descoberts fa un quart de segle a la localitat madrilenya de Torrejón de Velasco durant unes prospeccions mineres, alberguen restes paleontològiques excepcionalment ben conservades. L'exposició proposa un viatge al passat per conèixer la fauna que antigament va poblar el nostre territori.

La fauna trobada al Cerro de los Batallones va quedar atrapada en una espècie de trampa natural gràcies a la qual s'han pogut recuperar nombrosos fòssils que han permès reconstruir l'ambient natural predominant en aquella època. En total, a la mostra se n'exposen més de 160 peces, moltes integrades en vuit muntatges anatòmics, a més de la closca completa d'una tortuga gegant, dos cranis complets de tigres de dents de sabre i un crani i una mandíbula de mastodont. L'exposició busca ressaltar l'extraordinària importància d'aquests jaciments únics al món, i explica la història d'aquestes excavacions, que coincideix amb el 25è aniversari del seu descobriment.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 15/06/2020 al 03/10/2020.

Telèfon

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

M'agrada 208

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix