Petits Cinèfils: 'La màgia del primer cinema'

Tornar

El cicle de projeccions infantils del CaixaFòrum, 'Petits cinèfils', ens porta quatre pel·lícules creades durant els primers anys del cinema.

Programació:

Dissabte 27 de febrer:
Els pioners del  cinema
Diversos
 autors i països, 1897-1913. Sense  diàlegs
En
 aquest programa de deu pel·lícules descobrirem la increïble creativitat dels primers anys del cinema. Rodats entre el 1897 i el 1913, aquests films estan fets amb tècniques diferents, des del rodatge en blanc i negre o la pel·lícula acolorida fins a l’stop-motion i l’animació dels primers dibuixos. A més, gairebé totes aquestes pel·lícules tenen una cosa en comú: fer riure el públic!

El cicle La màgia del primer cinema s’inaugura amb la presentació d’Helena  Moliné, comunicadora i gestora cultural. És especialista en la dinamització de sessions de cinema familiar i en el doblatge de pel·lícules d’animació, i fa anys que participa a  Modiband en la concepció, la gestió i la difusió de projectes audiovisuals i educatius com ara El Meu Primer Festival o Filmoteca a les Escoles.

Durada del programa: 62  min
Edat
 recomanada: +6

– Dissabte 6 de març :
Els
 invents bojos del Sr.  Manetes
Charley
  Bowers, 1926, EUA. Sense  diàlegs
El Sr. Manetes, un inventor genial i sonat, ens convida a viure les seves aventures rocambolesques. Les seves noves troballes? Un mètode revolucionari d’empelt per desfer-se dels ratolins, una pell de plàtan antilliscant, unes sabates automàtiques per ballar el xarleston… I tot, compilat en una selecció de curtmetratges que faran gaudir tota la família . Un educador presentarà aquesta pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

Gènere:  comèdia
Durada
: 65  min
Edat
 recomanada: + 6

Dissabte 13 de març :
Els
 meravellosos contes de  Georges  Méliès en  color
Georges
  Méliès, 1899-1909, França. Sense  diàlegs
Al
 començament, el cinema ja narrava llegendes de bruixes, tresors enterrats, fórmules màgiques, talismans i llibres vells… De tot això tractaven les pel·lícules de  Georges  Méliès, a començaments del segle XX, amb els fotogrames acolorits a mà. En aquesta selecció de curts, veurem la màgia del cinema de Georges  Méliès, els seus trucatges i enginys, amb versions originals acolorides i totalment restaurades.

Durada del programa: 61  min
Edat
 recomanada: +5

Dissabte 20 de març:
L’univers còmic de Harold 
Lloyd
Harold
  Lloyd, 1919-1921, EUA. Sense diàlegs
Harold  Lloyd és un dels actors còmics més famosos de la història del cinema. Present en més de dues-centes pel·lícules entre els anys 1913 i 1947, va ser un actor extraordinàriament popular als anys vint. La imatge on se’l veu penjat de les agulles d’un gran rellotge n’és una de les més icòniques. Juntament amb  Charles Chaplin i Buster Keaton, Harold  Lloyd és la tercera gran estrella del cinema mut dels anys vint.

En aquestes tres pel·lícules sobre la vida en parella, riurem amb les seves aventures amb els veïns, amb els nebots o de quan se’n va a viure a una casa encantada.

Durada del programa: 56 min
Edat recomanada: +7

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Es venen les entrades a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.

Programació:

- Dissabtes 27 de febrer: Els pioners del cinemaDiversos autors i països, 1897-1913. Sense diàlegsEn aquest programa de deu pel·lícules descobrirem la increïble creativitat dels primers anys del cinema. Rodats entre el 1897 i el 1913, aquests films estan fets amb tècniques diferents, des del rodatge en blanc i negre o la pel·lícula acolorida fins a l'stop-motion i l'animació dels primers dibuixos. A més, gairebé totes aquestes pel·lícules tenen una cosa en comú: fer riure el públic!

El cicle La màgia del primer cinema s'inaugura amb la presentació d'Helena Moliné, comunicadora i gestora cultural. És especialista en la dinamització de sessions de cinema familiar i en el doblatge de pel·lícules d'animació, i fa anys que participa a Modiband en la concepció, la gestió i la difusió de projectes audiovisuals i educatius com ara El Meu Primer Festival o Filmoteca a les Escoles.

Durada del programa: 62 minEdat recomanada: +6

- Dissabtes 6 de març:Els invents bojos del Sr. ManetesCharley Bowers, 1926, EUA. Sense diàlegsEl Sr. Manetes, un inventor genial i sonat, ens convida a viure les seves aventures rocambolesques. Les seves noves troballes? Un mètode revolucionari d'empelt per desfer-se dels ratolins, una pell de plàtan antilliscant, unes sabates automàtiques per ballar el xarleston... I tot, compilat en una selecció de curtmetratges que faran gaudir tota la família.Gènere: comèdiaDurada: 65 minEdat recomanada: +6

Un educador presentarà aquesta pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

- Dissabtes 13 de març:Els meravellosos contes de Georges Méliès en colorGeorges Méliès, 1899-1909, França. Sense diàlegsAl començament, el cinema ja narrava llegendes de bruixes, tresors enterrats, fórmules màgiques, talismans i llibres vells... De tot això tractaven les pel·lícules de Georges Méliès, a començaments del segle XX, amb els fotogrames acolorits a mà.

En aquesta selecció de curts, veurem la màgia del cinema de Georges Méliès, els seus trucatges i enginys, amb versions originals acolorides i totalment restaurades.

Durada del programa: 61 minEdat recomanada: +5

- Dissabte 20 de març:L'univers còmic de Harold LloydHarold Lloyd, 1919-1921, EUA. Sense diàlegsHarold Lloyd és un dels actors còmics més famosos de la història del cinema. Present en més de dues-centes pel·lícules entre els anys 1913 i 1947, va ser un actor extraordinàriament popular als anys vint. La imatge on se'l veu penjat de les agulles d'un gran rellotge n'és una de les més icòniques. Juntament amb Charles Chaplin i Buster Keaton, Harold Lloyd és la tercera gran estrella del cinema mut dels anys vint.

En aquestes tres pel·lícules sobre la vida en parella, riurem amb les seves aventures amb els veïns, amb els nebots o de quan se'n va a viure a una casa encantada.

Durada del programa: 56 minEdat recomanada: +7

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Des de 27/02/2021 al 20/03/2021

Telèfon

Informació:
934768600
Informació:
902223040
Fax:
934768635

Web

Web venda d'entrades:
http://caixaforum.es
Web:
caixaforum.es

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix