"Nuna, la tierra de los inuit"

Volver

Traductor de google :

Exposiciones. La nueva exposición del Museo de Culturas del Mundo explora las tradiciones de los esquimales del Ártico.

A partir de fotografías y objetos, esta muestra descubre las características antropológicas de los inuits o esquimales, que habitan en el norte de Canadá, Alaska y Groenlandia. Entre otros aspectos, los visitantes descubrirán que los inuits solucionan sus conflictos internos improvisando canciones y poemas y dejarán atrás tópicos relacionados con este grupo humano.

El antropólogo y escritor Francesc Bailón es el artífice de esta exposición de pequeño formato que se puede ver al Museo de Culturas del Mundo hasta el 14 de enero.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Museu de Cultures del Món.
Se celebra a:
Museu Etnològic.


Descobriu els objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i les impactants fotografies de les seves expedicions a la nova mostra gratuïta del Museu de Cultures del Món de Barcelona, 'Nuna. La terra dels inuit'.

Els inuit coneguts també amb el terme despectiu d´«esquimals» han suscitat sempre l´interès de molta gent d´arreu del món, fins el punt de poder dir que és una de les ètnies més «conegudes» del nostre planeta. Però darrera d´això hi ha una visió simplista i distorsionada de la seva realitat, alimentada per molts documentals, pel·lícules i llibres que han fet més mal que bé als propis inuit. Per exemple, ni ells van ser els inventors dels iglús de neu ni tampoc la majoria els va arribar a construir. No és donen petons amb els nassos, i molt menys et cedeixen la dona com a símbol d´hospitalitat i amistat; i ni tenen 100 paraules per definir la neu ni tampoc el color blanc. I a sobre, l´ós polar no té el pèl blanc, és transparent! Ho sabíeu tot això?

A través de l´exposició «Nuna. La terra dels inuit», que ens presenta el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic de Barcelona podrem fer un viatge a les regions àrtiques del Canadà i Groenlàndia a través dels objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i de les impactants fotografies de les seves expedicions. Podrem conèixer un dels últims bufs d´humanitat que li queden a aquest planeta i tindrem l´oportunitat de descobrir com els inuit solucionaven els seus conflictes interns improvisant cançons i poemes. Anem a la recerca dels poetes de l´Àrtic.

Museu de Cultures del Món

Dirección:
C Montcada, 12
Distrito:
Ciutat Vella
:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Código postal:
08003
Población:
Barcelona
Dónde
Museu de Cultures del Món
Cuándo
Del 29/09/2017 al 14/01/2018.

Teléfono

Teléfono:
932562300

Me gusta 28

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte