"La caja entrópica. El Museo de objetos perdidos"

Volver

Traductor de google :
  • ..
  • ..
  • ..

Exposiciones. El Museo Nacional de Arte de Cataluña expone obras que muestran la colisión entre la historia y la cultura.

“La caja entrópica. El Museo de objetos perdidos”, comisariada por el artista Francesc Torres muestra una selección de obras de las reservas del museo que invitan a reflexionar sobre la naturaleza de los museos y su función conservadora.

Se exponen obras de arte censuradas, mutiladas, escondidas por cuestiones políticas o estropeadas por diversas razones y se pone de relieve como nunca la función preservadora del museo. Están situadas de manera aleatoria en las salas, sin que haya un orden lógico de visita. Pura entropía y desorden a partir de un conjunto de proyectos artísticos perdidos.

La muestra dura hasta el 14 de enero. Todos los sábados a partir de las 15.00 horas y el primer domingo de mes la entrada es gratuita.

Se ofrece más información sobre la muestra en este enlace.

Horarios


Francesc Torres, artista polifacètic català, vol transformar una part del museu en una capsa entròpica fent ressaltar la seva funció preservadora. Afavorint obres majoritàriament dels segles XIX i XX seleccionades de la col·lecció del museu, Torres explora la col·lisió entre la història i la cultura reflexionant, al mateix temps, sobre la naturalesa dels museus.

Torres, tot i no haver fet cap de les obres, les ha escollit com un comissari i, al mateix temps, les farà servir com a objets trouvés, és a dir com a matèria primera per la realització d´una instal·lació multimèdia.

L´estructura del projecte s´estendrà com un paisatge construït a base de fragments, uns literals i altres analògics, que mostraran la lluita constant de la preservació contra el resultat de tot tipus de destrucció: el pas del temps, fenòmens naturals, guerres, intolerància religiosa i antireligiosa, ètnica o política, plans urbanístics radicals o violència econòmica.

Aquest projecte ha sorgit a conseqüència de les obres originals de Torres sobre els mateixos temes: Accident (1977); The Assyrian Paradigm (1980); Belchite South Bronx (1987); Plus Ultra (1988); Destiny, Entropy and Junk (1990); i Memory Remains (2011).

Cap d´aquestes obres apareixerà, però, a l´exposició ja que Torres ha decidit no "adulterar-la", però si que es trobaran documentades al llibre que l´acompanyarà, en un capítol diferenciat.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08004
Población:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
Del 20/10/2017 al 14/01/2018.

Teléfono

Información:
936220376
Teléfono:
936220360 Oficines
Teléfono:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

Me gusta 0

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte