Cicle de conferències 'Comprendre per crear', Ferran Adrià conversa amb Eudald Carbonell, Claudi Mans, Eduard Vallory i David Bueno

Volver

Traductor de google :


Què hi ha darrere el procés creatiu? Atzar, genialitat, anàlisi sistemàtica, coneixement...?
No et perdis tres converses que de segur que no et deixaran indiferent. Sota el guiatge de Ferran Adrià, s'anirà entreteixint una xarxa on confluiran diferents mirades (química, antropologia, genètica, neurociència, educació...) amb la intenció de debatre, des d'una perspectiva multidisciplinària, sobre l'essència i el valor del procés creatiu i la innovació.

- Dijous, 2 de març
'Descodificant el genoma de la cuina'

Per analogia al concepte de genoma, Igor Parra ha desenvolupat el concepte de tecnoma. Segons Eudald Carbonell, genoma és a l'evolució biològica el que tecnoma és a l'evolució tècnica i tecnològica. Ambdós processos s'integren en l'evolució social humana i donen sentit a la nostra construcció com a gènere.
El mètode Sapiens és, al parer d'Eudald Carbonell, un intent d'explicació alimentària del tecnoma. Amb aquesta visió, Ferran Adrià i el seu equip a la Bulli Fundation han desenvolupat el "mètode Sapiens". Un mètode que es podria definir com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tant pel que fa a la manera d'alimentar-nos històricament com a la mateixa evolució social dels grups humans, les comunitats, les societats i les civilitzacions en el marc de les relacions socials que s'han establert per reproduir-nos.

A càrrec de:
- Eudald Carbonell Roura, professor de la URV (Universitat Rovira i Virgili), investigador de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i director general de la Fundació Atapuerca. Codirector del projecte Atapuerca des del 1991.
- Ferran Adrià, el Bullifoundation.

Dimecres, 5 d'abril
'Ciència i cuina. 50 preguntes obertes al públic'

El 2007 Ferran Adrià va participar com a convidat estrella a la fira d'art contemporani Documenta-12 de Kassel, i pocs mesos després la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona el va proposar com a doctor honoris causa. Artista o científic? És coherent, tot plegat? Com la ciència ha ajudat la cuina? I a l'inrevés? Caldria que els cuiners sabessin ciència? Ajuda la ciència a fomentar la creativitat a la cuina? És compatible la nova cuina avançada amb una alimentació saludable? O, dit més dràsticament, mengem química?

Mitjançant un format de dues introduccions breus seguides d'un diàleg obert amb els assistents, els ponents, Ferran Adrià i Claudi Mans, donaran resposta a les preguntes anteriors i a les que el públic formuli.

- Ferran Adrià, el Bullifoundation.
- Claudi Mans, professor emèrit de la Facultat de Química de la UB, s'ha dedicat a la divulgació científica, molt especialment a la relació entre ciència i cuina i alimentació.

Dimecres, 26 d'abril
'Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat'

L'actual model educatiu està experimentant una gran transformació, tant pel que fa als plantejaments conceptuals com metodològics. Cercar l'arrel dels problemes actuals i la capacitat de solucionar-los a partir de coneixements multidisciplinaris està cada vegada més present a les aules i orienta nous plantejaments educatius.
Però, què és la innovació? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat?

Ponents:
- Ferran Adrià, el Bullifoundation.
- Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21, programa impulsat pel Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC, eduCaixa i la Diputació de Barcelona.
- David Bueno, doctor en Biologia i professor de Genètica de la Universitat de Barcelona.

Horarios

Otros

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.

CosmoCaixa Barcelona

Dirección:
C Isaac Newton, 26
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - la Bonanova
Código postal:
08022
Población:
Barcelona
Dónde
CosmoCaixa Barcelona
Cuándo
Del 02/03/2017 al 26/04/2017.

Teléfono

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Web

Web venta de entradas:
https://goo.gl/S5cYlb

Me gusta 0

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte