‘Solo para Cortos’

Back

Traductor de google :

The ‘Sólo para Cortos’ film festival is back in the city, the international festival for social short films.

The 13th edition of the international social short film festival ‘Sólo para Cortos’ is on from 21 to 23 March at the Casal de Joves de Prosperitat, and from 24 to 26 March at the Ateneu Popular 9Barris-Barcelona.

On this occasion, short films being shown herald from the five continents and show the social and cultural diversity of planet Earth, as well as having in common various social realities. Parallel activities feature panoramic views of Mexico, Slovenia and Tangier, as well as a series of short films by youngsters in the Nou Barris district, a session for children (Solo para peques), the ‘Curts al Gust’ section and some short animation films.

Schedule


La 13a edició del Festival Internacional de Curtmetratge Social Solo Para Cortos se celebrarà el del 21 al 23 de març de 2017 al Casal de Joves de Prosperitat i els dies 24, 25 i 26 en el Ateneu Popular 9Barris-Barcelona.

En aquesta ocasió, hem rebut 1.836 curtmetratges procedents dels cinc continents que ens mostren la diversitat, social i cultural del planeta terra, i que alhora tenen en comú acostar-nos a les diferents realitats socials. En ocasions llunyanes i en unes altres no tant, però sempre amb una mirada crítica i social


El Festival, que ha rebut 1.836 curtmetratges procedents dels cinc continents, aposta per una visió crítica sobre la diversitat social i cultural del planeta i proposa un apropament a les diferents realitats socials -llunyanes de vegades, altres cops no tant- a través d´aquest format audiovisual.

La finalitat del projecte és la d´apostar pel cine com a mitjà d´expressió cultural i sensibilitzador que permet apropar a l´espectador diverses realitats alienes al seu propi univers. En els últims anys, les produccions audiovisuals de petit format s´han reivindicat no com a mitjà imprescidible per a migrar cap el llargmetratge, sinó com a exemples autònoms de llibertat, tècnica i creativitat que poc tenen que envejar a grans produccions cinematogràfiques. Actualment, l´organització està visionant tots els curtmetratges rebuts i seleccionant aquells que participaran en aquesta 13a edició en les diferents categories.

La setmana prèvia al Festival estan previstes diverses activitats paral·leles (panoràmiques, tallers, exhibicions...). Aquestes es donaran a conéixer en el moment de la publicació dels títols que conformaran el cartell definitiu del Festival.

El Festival "Sólo Para Cortos" va nèixer al 2002 impulsat des del Casal de Joves del barri de la Prosperitat. La Prosperitat sempre ha comptat amb una gran oferta i participació en activitats lúdiques, culturals i socials organitzades, majoritàriament, pels veïns i veïnes que conformen el barri. El Festival vol, a més, anar més enllà de l´esdeveniment cinematogràfic, per encabir diferents col·loectius i entitats socials que estiguin portant a terme projectes socials vinculats amb el món audiovisual.

Programció

Dimarts 21 de març
Casal de Joves de Prosperitat
20 h Panoràmica Joves de 9 Barris

Dimecres 22 de març
Casal de Joves de Prosperitat
20 h Projecció del palmarès del Festival Todos Somos Otros, Mèxic

Dijous 23 de març
Casal de Joves de Prosperitat
20 h Salami & films, selecció de curtmetratges d´Eslovènia i Tànger

Divendres 24 de març
Ateneu Popular 9 Barris
18 h Solo para Peques (Sessió infantil)
20.15 h Mostra de curts socials d´animació (Fora de concurs)
21 h Presentació Festival 13è Festival Solo Para Cortos
22 h Sessió exhibició Ficció 01
23.15 h Sessió exhibició Documental 01

Dissabte 25 de març
Ateneu Popular 9 Barris
18 h Sessió exhibició Documental 02
19.15 h Sessió exhibició Ficció 02
20.30 h Sessió exhibició Ficció 03
22.45 h Sessió exhibició Ficció 04

Diumenge 26 de març
Ateneu Popular 9 Barris
17.30 h Sessió exhibició Documental 03
18.45 h Sessió exhibició Ficció 05
20 h Cerimònia d´entrega de premis
21 h Cloenda 13è Festival

Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris

Address:
C Portlligat, 11*15
District:
Nou Barris
Area:
La Trinitat Nova
Post Code:
08042
City:
Barcelona
Where
Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris
When
From 24/03/2017 to 26/03/2017.

Phone number

Phone:
933509475
Fax:
933503000

Website

Website:
www.soloparacortos.org

I like 69

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share