‘Nuna, land of the Inuit’

Back

Traductor de google :

Exhibitions. The new exhibition at the Museum of World Cultures looks at Eskimo traditions in the Arctic.

Based on photos and objects, this exhibition discovers the anthropological characteristics of the Inuit people who live in the north of Canada, Alaska and Greenland. Among other things, visitors will discover how the Inuit resolve internal conflicts by improvising songs and poems, as well as getting past stereotypes relating to this group.

The anthropologist and writer Francesc Bailón is the architect of this small-format exhibition, which is on at the Museum of World Cultures until 14 January.

Schedule

Others

Se celebra a:
Museu de Cultures del Món.
Se celebra a:
Museu Etnològic.


Descobriu els objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i les impactants fotografies de les seves expedicions a la nova mostra gratuïta del Museu de Cultures del Món de Barcelona, 'Nuna. La terra dels inuit'.

Els inuit coneguts també amb el terme despectiu d´«esquimals» han suscitat sempre l´interès de molta gent d´arreu del món, fins el punt de poder dir que és una de les ètnies més «conegudes» del nostre planeta. Però darrera d´això hi ha una visió simplista i distorsionada de la seva realitat, alimentada per molts documentals, pel·lícules i llibres que han fet més mal que bé als propis inuit. Per exemple, ni ells van ser els inventors dels iglús de neu ni tampoc la majoria els va arribar a construir. No és donen petons amb els nassos, i molt menys et cedeixen la dona com a símbol d´hospitalitat i amistat; i ni tenen 100 paraules per definir la neu ni tampoc el color blanc. I a sobre, l´ós polar no té el pèl blanc, és transparent! Ho sabíeu tot això?

A través de l´exposició «Nuna. La terra dels inuit», que ens presenta el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic de Barcelona podrem fer un viatge a les regions àrtiques del Canadà i Groenlàndia a través dels objectes recollits per l´antropòleg, escriptor i viatger polar Francesc Bailón i de les impactants fotografies de les seves expedicions. Podrem conèixer un dels últims bufs d´humanitat que li queden a aquest planeta i tindrem l´oportunitat de descobrir com els inuit solucionaven els seus conflictes interns improvisant cançons i poemes. Anem a la recerca dels poetes de l´Àrtic.

Museu de Cultures del Món

Address:
C Montcada, 12
District:
Ciutat Vella
Post Code:
08003
City:
Barcelona
Where
Museu de Cultures del Món
When
From 29/09/2017 to 14/01/2018.

Phone number

Phone:
932562300

I like 28

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share