‘Barcelona, Besòs View’

Back

Traductor de google :
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..

Exhibitions. La Virreina Centre de la Imatge presents this photographic display by Patrick Faigenbaum and Joan Roca.

‘Barcelona, Besòs View’ is an exhibition featuring photographs taken from 1999 to 2007 showing how Barcelona’s seafront was transformed over that period.

This project is the result of the collaboration between a French photographer, Patrick Faigenbaum, and a Catalan geographer, Joan Roca. More than describing an area in the city, according to the authors, the display tries to offer a representation of an urban process.

More information can be found here.

 

Schedule

Others

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


'Barcelona vista del Besòs' és el resultat de la inusual col·laboració entre un fotògraf i un geògraf amb l'objectiu de traçar un singular «retrat urbà». Realitzat entre Barcelona i París, aquest projecte és un testimoni de la transformació del front marítim oriental a principis del segle xxi, vista des de la perifèria, des del Besòs, cap al centre. Les primeres fotografies són del 1999 i les més recents, del 2007. Més que no pas descriure una zona de la ciutat o una comunitat, es tractava d'oferir una representació sintètica i general d'un procés urbà com a imaginari ciutadà, però des d'un punt de vista perifèric: el dels barris del front marítim del nord-est. Segons Joan Roca, «construir una visió arrelada localment, però no "localista", ha estat una manera de contribuir a una percepció nova d'allò que es considera "local" i d'allò que es considera "global"».

La Virreina Centre de la Imatge

Address:
C la Rambla, 99
District:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
La Virreina Centre de la Imatge
When
From 04/11/2017 to 04/02/2018.

Phone number

Information:
933161000
Switchboard:
933017775
Fax:
933161194

I like 12

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share