Ruta adaptada pel casc antic de les Corts

Tornar


A les Corts hi ha una ruta per descobrir a fons el casc antic del barri d´una manera especial i diferent. Passejar per la plaça Comas, endinsar-se als edificis emblemàtics de la plaça Concòrdia, meravellar-se amb els vitralls de Can Deu o entendre el funcionament de la presó de dones, tot dinamitzat per guies i material adaptat a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.

Durant el trajecte, els participants estan acompanyats d´un dinamitzador/a de la Fundació Desenvolupament Comunitari, i un monitor/a de suport, si s´escau, que acompanya al grup en les activitats que es proposen.

El recorregut proposat inicia a la Plaça Comas per recórrer la Plaça Concòrdia, Cristalleries Planell, el centre cívic de Can Deu, la figura de Pau Farinetes, entrar a la seu del Districte, visitar l´emplaçament de l´antiga presó de dones i finalitzar a la farmàcia Oller.

Les rutes guiades són gratuïtes i estan actualment disponibles per a grups d´associacions, entitats i escoles. Aquestes rutes s´iniciaran el proper 22 de març i es duran a terme tots els dilluns i dimecres dels mesos de març, abril i maig.

Rutes:
- Visita d´1 h – 1.15 h: Un passeig per set espais emblemàtics del Districte.
- Visita de 2 h: Ruta amb activitats complementàries que s´han dissenyat amb l´objectiu de conèixer la història del districte des de l´observació, la creativitat, l´expressió i interacció amb la comunitat.

Aquesta darrera ruta inclou una maleta pedagògica d´activitats lúdiques i didàctiques que es van realitzant al llarg del recorregut i que serveix com a eina auxiliar per potenciar l´aprenentatge. Aquest nou material se suma al ja existent:

Llibret amb lectura fàcil i llibre amb pictogrames: on s´explica la història del barri, els orígens d´indrets emblemàtics com la Plaça Comas, la seu del districte, la figura d´en Pau Farinetes, la presó de dones, la plaça de la Concòrdia, Santa Maria del Remei, Can Deu, el pi de les Corts o Cristalleries Planell.
Llibret amb lletra ampliada i en Braille: fulletons adaptats a persones amb dificultats visuals que contenen tota informació i descripció dels indrets visitats.
Material tàctil de les edificacions, vitralls, i monuments, en relleu.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol.
Inscripcions a:
Centre d'Educació Ambiental La Fàbrica del Sol. a partir del 15 d'abril

Diferents indrets del barri de les Corts

Adreça:
Pl Comas, 18
Districte:
Les Corts
Barri:
Les Corts
Codi postal:
08028
Població:
Barcelona
On
Diferents indrets del barri de les Corts
Quan
Del 22/03/2017 al 31/05/2017.

Més informació

Video:
lameva.barcelona.cat/lescorts/ca

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix