'XVIII Clàssica a Horta - Guinardó': Concert "Der hirt auf dem felsen - La tonalitat en la música de Jules Verne"

Tornar


A les 19.15 h. Concert Amateur "Der hirt auf dem felsen", a càrrec d'Oriol Ramos, clarinet; Natàlia Sánchez, veu (soprano); Carlota Muñoz de la Nava, piano.

A les 19.30 h "La tonalitat en la música de Jules Verne", a càrrec de Sònia Ratera i Alberto Solé.

Sònia Ratera i Alberto Solé van començar a treballar junts l'any 2013. Amb un repertori que va des del barroc fins al romanticisme, des d'aleshores ençà, han realitzat concerts a sales com centre cívic Fort Pienc o Capella de la Immaculada de Barcelona.L'any 2014 estrenen el cicle de cançons "La teva veu és el nord del meu càntic", composades per Alberto Solé sobre el cicle de poemes del mateix títol de Carme Tulon, al Foment Vilanoví de Vilanova i la Geltrú, obtenint un gran èxit.

Ens traslladem a l'època del modernisme en un viatge musical al voltant del gran escriptor i mostrem un aspecte força desconegut de l'autor: la seva música. Al segle XIX Aristide Hignard, Jacques Offenbach, Alfredo Catalani o Cécile Chaminade, entre d'altres, van composar un seguit de cançons, peces instrumentals i operetes amb textos d'en Verne, algunes d'elles conjuntament amb el propi Verne, que ens permeten saber què en pensava de les diferents tonalitats i com les feia servir per les cançons dels seus personatges. Així, per exemple, tenim com les històries de caire més oriental fan ús dels tons bemolls, com hi predominen les tonalitats en mode major, que lliguen amb el tarannà alegre i de vegades irònic dels seus herois i heroïnes o com, en la imprescindible "Chanson Gröenlandaise" d'Alfredo Catalani, es juga amb diferents canvis de to i mode, creant una atmosfera que realment ens fa evocar un paisatge hivernal, donant com a resultat una joia del modernisme que més tard Catalani va reconvertir en la cèlebre ària "Ebben? Ne andrò lontana" de l'òpera la Wally.

Programa:

"Chant du Volga; Retraite des Fifres; Chant Cosaque; Danse
Cosaque; Marche des Trompetes." De "Michel Strogoff". Música d'Alexandre Artus, Piano sol.

"Les Deux Troupeaux; La Douce Attente; La Tankadère;
Berceuse; Notre Étoile; Chanson Turque; Daphné; Tout
Simplement; Au Printemps." De "Chansons Inèdites de Jules Verne". Jules Verne - Aristide Hignard; cant i piano.

"Mariquita Polka". J. J. Debillemont; piano sol.

"Sur la Rive L'Oiseau Chante; Tout s'Eveille dans la Nature". De "El Doctor Ox". Jules Verne - Jacques Offenbach; cant i piano.

"Cavatine de Cyprien", de "Le Colin Maillard". Jules Verne - A. Hignard; cant i piano.

"Chanson Gröenlandaise". Jules Verne - Alfredo Catalani; cant i piano.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Matas i Ramis.

Centre Cívic Matas i Ramis

Adreça:
Feliu i Codina, 20
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Codi postal:
08031
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Matas i Ramis
Quan
02/06/2017

Telèfon

Telèfon:
934072356
Fax:
934207228

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix