Segon cicle Cinema Refugi

Tornar

Cinema. L’objectiu de Cinema Refugi és presentar el debat sobre el refugi, la migració i la solidaritat ciutadana amb les persones migrants a través del cinema.

Cinema Refugi és una crida per reivindicar una Europa i un món compromès amb la pau de pau i que actuï en defensa dels valors i principis en els quals es basen els drets humans. Es fa aquesta crida a una Europa capaç d’acollir les persones que fugen de la guerra i de la misèria. Barcelona ha demostrat diverses vegades, després de l’atemptat del 17 d’agost, que és una ciutat amb un comportament democràtic exemplar, amb voluntat d’acollida, solidària i pacífica que no té por, que entén que l’odi i la xenofòbia no és res més que la por a l’estranger.

Cinema Refugi s’adreçarà al públic de la ciutat a partir del dia 8 de setembre per oferir, a través del territori cinematogràfic transfronterer, un relat veraç que aporti una visió àmplia sobre els motius dels desplaçaments forçats pels quals les persones es veuen obligades a buscar protecció internacional a l’exterior dels seus països d’origen.

Les projeccions del cicle Cinema Refugi es faran a diversos espais públics de la ciutat. Les sessions s’acompanyaran de la presentació de la pel·lícula per part d’una persona representant d’una entitat que treballa en defensa dels drets humans i del realitzador o realitzadora del film o d’una persona especialista en cinema.

Les sessions començaran a les 21.00h, la projecció de la pel·lícula serà a les 21.30 h. L’entrada és lliure.

Podeu consultar el programa en l’enllaç següent:

Horaris


PROGRAMACIÓ
Les projeccions del Cicle Cinema Refugi es faran a diversos espais públics de la ciutat. Les sessions s'acompanyaran de la presentació de la pel·lícula per part d'un representant d'una entitat que treballa en defensa dels Drets Humans i del realitzador de la mateixa o d'una persona especialista en cinema.

Les sessions començaran a les 21.00 h., la projecció de la pel·lícula serà a les 21.30.

- 8 de setembre, Pati de la Casa Elizalde, Dreta de l´Eixample.
"A l´altre costat de l´esperança", Aki Kaurismäki, Finlandia, 2017, 98´.

Les històries de Kaurismaki transcorrent en un món brutal, un món hostil habitat per la bona gent que somia amb una altra realitat i, on hi trobem sovint a l'heroi desconegut, banal, de vegades marginat que s'enfronta a la tragèdia quan s'aplica injustament la llei.

A l'altre costat de l'esperança segueix el destí creuat de Khaled i de Wikhström, un jove refugiat clandestí sirià que busca la seva germana a qui a perdut després d'un control a la frontera i un refugiat iraquià. El "bon destí" sorprendrà els personatges amb una experiència que canviarà el curs de la seva història.

- 15 de setembre , Plaça de la vila de Sarrià.
"Sea Sorrow", Vanessa Redgrave.
Regne Unit, 2017, 74´.

Testimoniatge personal sorprenent de l'extraordinària actriu i activista Vanessa Redgrave qui, a través del seu propi exili el 1940, narra la condició actual de refugi de les criatures. Sea Sorrow marca el debut de Redgrave com a directora, un documental en el qual crida a solucions davant la falta d'acció dels poders polítics i la terrible història que es repeteix burlant-se de la constitució dels Drets Humans.

- 29 setembre 2017, Plaça de la Virreina, Gràcia.
"J´ai marché jusqu´à vous, Récit d´une jeunesse exilée", Rachid Oujdi. França 2016, 55´.

De manera commovedora i íntima, descobrim amb Rachid Oujdi el procés d'integració dels menors estrangers no acompanyats, joves menors de 18 anys de tot el món que han arriscat la seva vida aterrant a Marsella. Arriben com a nens i nenes sense equipatge i sense visat per a tractar de construir un futur, fins a la seva majoria d'edat se situen sota la protecció de l'assistència social a la infància, després comença per ells, un altre viatge ...

- 6 de octubre , Plaça Tisner 1 (davant Betevé), Poble nou.
"Hell on Earth", Sebastian Junger & Nick Quested,
E.U, 2017, 99´.

Aquest documental de Sebastian Junger i del seu soci guanyador de l'Emmy, Nick Quested, és una crònica del descens de Síria en un caos descontrolat i que revela el fosc cor del nou desordre mundial.

Pati de la Casa Elizalde, Pl. vila de Sarrià, Pl. Virreina i Pl. Tísner

Població:
Barcelona
On
Pati de la Casa Elizalde, Pl. vila de Sarrià, Pl. Virreina i Pl. Tísner
Quan
Del 08/09/2017 al 06/10/2017.

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix