“Altres artistes a la donació Picasso 1970”

Tornar

Exposicions. El Museu Picasso presenta una exposició que recull obres donades pel pintor malagueny l'any 1970.

El febrer del 1970 Picasso feia donació a la ciutat de Barcelona, en memòria del seu amic Jaume Sabartés, de totes les obres que havia deixat al domicili familiar en marxar a París.

La majoria havien sorgit dels seus pinzells, però també n’hi havia d’altres d’artistes amics del pintor o que havien coincidit amb ell com a estudiants de la Llotja. L’exposició recull les pintures i dibuixos d’aquests autors, i en alguns casos les compara amb obres del mateix Picasso.

La mostra s’organitza en tres espais: el primer està dedicat al domini familiar i acadèmic; al segon, hi trobem les obres d’artistes de l’entorn dels Quatre Gats, i al tercer, les obres d’aquells artistes amb qui la relació va transcendir l’àmbit barceloní.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.
Es venen les entrades a:
Museu Picasso.
Organitzat per:
Museu Picasso.


El febrer de 1970 Picasso feia donació a la ciutat de Barcelona, en memòria del seu amic Jaume Sabartés, de totes les obres que havia deixat al domicili familiar en marxar a París i que la seva mare Maria i la seva germana Lola i els seus nebots Vilató Ruiz havien custodiat successivament a les seves residències del carrer de la Mercè, 3, el passeig de Colom, 7 i del passeig de Gràcia, 48. La totalitat de la donació consistia en 236 pintures a l'oli, 1.149 dibuixos, 17 àlbums amb dibuixos, dos gravats, quatre llibres de text amb dibuixos marginals i 47 obres d'altres artistes.

L'exigu conjunt d'obres d'altres artistes és poc homogeni i està format, entre d'altres, per obres de pintors desconeguts i de companys i alumnes del pare de l'artista, com ara Rafael Blanco Merino i Leandro Oroz Lacalle, a banda d'unes poques obres d'amics i col·legues de Picasso, principalment del període d'estudis a la Llotja i dels Quatre Gats, entre els quals destaquen Carles Casagemas, Santiago Rusiñol, Manuel Pallarés, Manolo Hugué i Juli González.

A les sales A presentem les pintures i dibuixos d'aquests artistes i, en alguns casos, comparades amb obra del mateix Picasso. La mostra s'organitza en tres espais: el primer està circumscrit al domini familiar i acadèmic; al segon, hi trobem les obres d'artistes de l'entorn dels Quatre Gats, i al tercer, les obres d'aquells artistes amb qui la relació va transcendir l'àmbit barceloní.

Comissària: Malén Gual.

Museu Picasso

Adreça:
C Montcada, 15*23
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Del 06/04/2017 al 03/09/2017.

Telèfon

Centraleta:
932563000
Reserves:
932563022 grup de dl-dv:10-13 h.
Fax:
933150102

M'agrada 0

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix