La Flama del Canigó arriba a la ciutat

Tornar

Festes. Aquest any 2017, per celebrar que la Flama del Canigó compleix 50 anys, serà conduïda a l'Ajuntament de Barcelona.

La Flama del Canigó fa exactament 50 anys que visita la ciutat, i després de ser rebuda al Parlament de Catalunya arribarà el dia 23 de juny al matí a l’Ajuntament de Barcelona. Ja a la tarda tindrà lloc la rebuda de la flama a la plaça de Sant Jaume, que anirà acompanyada de música de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i també hi serà present l’Àliga de Barcelona i els Gegants de la Ciutat.

Un cop els diferents equips de foc han agafat la Flama del Canigó del gresol de la plaça de Sant Jaume comença el retorn als barris. S’inicien dos itineraris festius. Un itinerari es dirigeix en direcció al Llobregat i l’altre en direcció al Besòs per escampar la Flama pels barris, on finalment encendrà les tradicionals fogueres.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Associació Tradicions i Costums.


La rebuda a la Plaça Sant Jaume anirà acompanyada de música de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i comptarà amb la presència de l´Àliga de Barcelona i Gegants de la Ciutat. Mentre la cobla companya la vetllada, desenes d'entitats de la ciutat passaran a recollir la Flama per encendre les fogueres dels seus barris.

13:30 h: Arribada Flama a l´Ajuntament de Barcelona.
17:00 h: Actes previs a flama Flama (sardanes i taller castells)
18:20 h: Benvinguda.
18:30 h: Rebuda Flama.
18:45 h: Parlaments i lectura del missatge.
19:00 h: Inici repartiment Flames
19:30 h: Fi acte i sortida de les flames als barris.

L´Ajuntament de Barcelona obsequiarà els assistents a la festa de rebuda de la Flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume amb una planta de romaní. A més del foc i de l´aigua, les plantes –el romaní, la farigola, el fonoll, la falguera, la menta...– són un element essencial de la nit de Sant Joan. I ho són des de molt antic. Són moltes les llegendes que tenen com a protagonistes les plantes i la nit de Sant Joan.

plaça de Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
plaça de Sant Jaume
Quan
23/06/2017

M'agrada 27

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix